Як заморозити полуницю на зиму: 2 способу

Не пропустіть короткий період збору найсмачнішою та популярної ягоди. Нижче розповімо, як правильно заморозити на зиму свіжу полуницю, щоб цілий рік насолоджуватися її ароматом і з вдячністю згадувати минуле літо. Заморожена полуниця Рецепт містить два способи: по-перше, я розповім як заморозити полуницю цілком. Цей спосіб підходить, якщо нам потрібно зберегти ягоди для прикраси тортів, ароматизації коктейлів. Наприклад, знаменитої сангрії. Полунична сангрія Також покажу, як заморозити полуницю, перетерту в блендері з цукром або без. Цей спосіб більш практичний, так ягоди займають менше місця в морозильній камері холодильника. Така полуниця відмінно йде взимку на сніданок з кашею, млинцями. Беріть на замітку обидва способи!

Цілком реально зберегти вітаміни при заморожуванні в домашніх умовах – просто потрібен холодильник з функцією шокової заморозки - ставимо морозильну камеру в режим -19 градусів і нижче.

Інгредієнти: клубника1000 р Кількість порцій: 10Время приготування: 180 хвилин Полуниця Яку краще взяти ягоду – тепличну або з відкритого грунту - не має значення, головне — стиглий, свіжу, без вад. Для заморозки цілих ягід вибирайте дрібну полуницю з щільними плодами. Велика просто-напросто розповзеться при розморожуванні. Рецепт приготування

  • Підготовчий етап

    Часто ягоди заморожують, не промиваючи, щоб не допускати зайвої вологи. Але в домашніх умовах краще зберігати вже чисту, вже готову для подальших кулінарних експериментів. Опускаємо полуницю в таз з холодною водою, сумлінно моєму, споліскують проточною струменем, видаляємо підгнилі ягоди.

    Моєму ягоди

    Розкладаємо на тканому і складеному хоча б удвічі рушник — просушуємо. Важливо гарненько просушити ягоди, щоб було поменше льоду.

    Просушуємо ягоди

  • Спосіб 1: Заморожування цілих ягід

    Частина найкрасивіших ягід залишаємо з плодоніжками, не розрізаємо і не розминаємо. На дошці або плоскій тарілці розміщуємо одним шаром — заморожуємо до затвердіння близько години в морозильній камері.

    Викладаємо ягоди

    Вже щільну полуницю опускаємо в просторий контейнер з кришкою і повертаємо в морозильну камеру.

    прибираємо ягоди в контейнер

    Ясна річ, цілі ягоди після розморожування втратять кілька і смак, і форму. Але все-таки вітаміни і аромат залишаться, так що гра варта свічок. Щоб розморожені ягоди залишилися солодкими, можна при заморожуванні кожен шар пересипати цукром. Пропорція така – 300 г цукру на 1 кг ягід.

  • Спосіб 2: Замороження перетертої полуниці

    Іншу частину ягід очищаємо від плодоніжок.

    Очищаємо від плодоніжок

    Розминаємо виделкою, заглибним блендером або перетираємо в измельчителе до бажаної текстури.

    Розминаємо ягоди блендером

    Пюре переливаємо в харчові ємкості великого обсягу та/або в силіконові формочки для цукерок, також ставимо в морозилку. Після схоплювання дрібні брикети можна перекласти в більш зручну посуд, пакети.

    Поміщаємо масу у форми

  • Крок 4: Зберігання

    Ви переконалися, що правильно заморозити полуницю на зиму – це дуже просто.

    Заморожена полуниця

    Однак, не забуваємо, що зберігають такі напівфабрикати тільки в морозильній камері, не піддаючи ягоди багаторазовим заморожуванню і відтаванню.

Загрузка...