Овочевий суп-пюре

овочевий суп пюре

Сьогодні я починаю новий вид страв, який ще не представлений на сайті. Моя дружина вже давно просить мене приготувати суп-пюре. І ось, напередодні літа, коли буде багато овочів з грядки, а в магазинах вже з'явився великий вибір свіжих овочів з теплих країн, я вирішив приготувати овочевий суп-пюре. До переваг цього супу можна віднести високий вміст вітамінів і мінералів, поживність і одночасно невисоку калорійність.

Інгредієнти для овочевого супу пюре:

700-800 мл води

200 гр. картоплі

3-4 стебла селери

400 гр. кабачка

400 гр. цвітної капусти

варене м'ясо або куряча грудка (за смаком)

цибулина

невелика морквина

рослинна олія

сіль

перець

зелень, спеції за смаком

Приготування овочевого супу пюре:

Відразу зупинюся на виборі інгредієнтів. Я підібрав овочі, які добре поєднуються в одній страві. Звичайно, з різними овочами можна експериментувати. Про своїх експериментах я буду розповідати в майбутньому. Приступимо!

картоплю додати в гарячу воду селера для овочевого супу

У велику каструлю (у мене 2 літри) наливаємо гарячу воду і ставимо її на вогонь. У воду кладемо очищену картоплю, нарізану великими шматками. Ріжемо селера.

кабачок для овочевого супу пюре Кольорова капуста для овочевого супу пюре

Чистимо і ріжемо кільцями кабачок. Кольорову капусту розбираємо на суцвіття.

варіння овочів для супу пюре обжарювання моркви і цибулі для овочевого супу

Всі овочі кладемо в каструлю з гарячою водою. Якщо вода не покриває всі овочі, це не страшно. Вони відмінно зваряться на пару. Накриваємо каструлю з овочами кришкою і ставимо варитися на середньому вогні до готовності всіх овочів. На це йде близько 20-25 хвилин. Поки овочі варяться моркву нарізати кубиками, цибулю подрібнити. Цибулю з морквою обсмажити на рослинному маслі.

куряча грудка для овочевого супу пюре овочевий бульйон

Якщо Ви хочете додати овочевий суп-пюре м'ясо або курку, то їх треба відварити і дрібно нарізати. Можна м'ясних продуктів взагалі не додавати. Але я готую суп не тільки для дівчат, але й для себе. А я зовсім без тваринних білків не можу. Коли овочі зваряться, злити овочевий бульйон в окрему каструлю, він нам ще знадобиться.

варені овочі без бульйону розтовкти овочі для супу пюре

Варені овочі без бульйону подрібнити дерев'яним товкачем. Якщо використовувати блендер або металеве сито, то і без того ніжний смак овочів може пропасти. Подрібнення овочів товкачиком дозволяє максимально зберегти смак і харчові властивості овочів. Тим більше що робити це дуже легко.

в овочеве пюре додати м'ясо і обсмажені цибулю і моркву додати в овочеве пюре бульйон до отримання супу

В вийшло овочеве пюре додати обсмажені цибулю з морквою і дрібно нарізане варене м'ясо. У пюре влити овочевий бульйон в необхідній кількості, щоб отримати бажану консистенцію супу-пюре. Залишилося посолити, поперчити, додати Ваші улюблені спеції, поставити овочевий суп-пюре на вогонь і довести до кипіння. Як тільки наше блюдо закипить - зняти його з вогню, дати настоятися кілька хвилин.

Овочевий суп-пюре готовий. Його дуже добре подавати з зеленню і з грінками. Смачного!

Загрузка...