Горбуша під омлетом

горбуша під обплітаючи

Дуже давно хочу приготувати це блюдо. Вперше я дізнався про нього від Ольги, користувача форуму. З тих пір дозріваю. І як бачите, час прийшов. З приходом чергового рибного сезону (осінь, а потім зими) я знайшов у продажу відповідну рибку і сповістив своїх близьких про те, що сьогодні на вечерю буде горбуша під омлетом.

Інгредієнти для горбуші під омлетом:

одна рибка горбуші

три – чотири яйця для омлету

пів склянки молока

сіль для риби і для омлету

перець

приправи для риби, на Ваш смак

рослинна олія для смаження

Приготування горбуші під омлетом:

потрошені горбуша філе горбуші

Першим ділом я добре розморозив рибу. Найкраще це робити при температурі +4 градуси Цельсія. Яка є внизу будь-якого холодильника. В таких умовах риба розморожується 10-12 годин. Горбуша мені попалася свіжа. Для цієї страви потрібно отримати філе. Що робиться виключно ручками і ножем. Поперечні кісточки витягуються індивідуально кожна руками або плоскогубцями. Звичайно, можна купити готове філе. Але, по-перше, якщо готувати його самому, то бачиш якість риби. По-друге, руками я видаляю всі кістки, щоб діти могли спокійно їсти рибу, яка їм дуже корисна. По-третє, я люблю возитися з філе великої, красивої і свіжої риби, про що я якось згадував.

шматочки горбуші для запікання омлет для горбуші

Філе посолити, поперчити, додати спеції і порізати на порційні шматочки. Змішати і збити яйця з молоком для омлету, обов'язково посолити.

обжарювання горбуші обжарювання горбуші з другої сторони

Горбушу обсмажити на гарячій сковороді з двох сторін, буквально протягом хвилинки з кожного боку. Не потрібно доводити її до готовності.

горбуша залита омлетом горбуша запечена під омлетом

Обсмажену рибу викласти на сковороду або деко для запікання. При необхідності змастити олією деко звичайно. Залити омлетом і прибрати в духовку, розігріту до 200 градусів Цельсія хвилин на 15. Запікати до готовності омлету.

Горбушу під омлетом я подавав з самим звичайним відварним рисом, заправленим вершковим маслом. Блюдо дуже сподобалося всьому сімейству. Однією обпатраною рибки вагою 1,2 кг, вистачило на 4-х чоловік з невеликою добавкою. Смачного!

Загрузка...