Дієтичний борщ

Дієтичний борщ

Що робити в ситуації, коли хочеться смачного борщу, а варити м'ясний бульйон, бажання немає.?! Правильно, трохи подумати, і зварити дієтичний борщ. Його рецепт не сильно відрізняється від звичного, класичного варіанта, що дозволяє максимально зберегти потрібний смак. Але за рахунок економії часу на варінні м'ясного бульйону приготувати дієтичний борщ можна швидше і простіше. Перед приготуванням цього супу рекомендую уважно прочитати рецепт. Моїм домашнім, такий варіант дуже сподобався!

Інгредієнти для дієтичного борщу:

1,5 літра води

400 гр. курячого філе

400 гр. буряків

200 гр. картоплі

трохи капусти

невелика цибулинка і морквина

лавровий лист

перець

сіль

сметана для заправки

рослинна олія для смаження

столовий оцет для буряків (9%)

Приготування дієтичного борщу:

цибулю і моркву для дієтичного борщу цибулю і моркву для дієтичного борщу на сковороді

Моркву і цибулю почистити. Морквину натерти на крупній тертці, цибулю дрібно порізати. Викласти цибулю і моркву на розігріту сковороду. Попередньо додати на сковорідку рослинного масла.

обсмажені цибулю і моркву для дієтичного борщу на сковороді додати буряк до обсмаженою цибулі і моркви

Поки моркву і цибулю обсмажують, почистити і натерти буряк. У натертий буряк додати 1 чайну ложку столового оцту(9%). Ретельно перемішати терту буряк з оцтом і дати постояти пару, трійку хвилин, поки морква і цибуля не обсмажаться. Після чого додати буряк на сковороду.

буряк тушкувати з овочами для дієтичного борщу овочем для дієтичного борщу додати капусту

Накрити сковорідку кришкою і тушкувати буряк. Відразу приступити до нарізування капусти. Нарізану капусту також додати до овочів, тушкуватися. Під час гасіння, часом перемішувати овочі і додавати гарячу воду (окріп) маленькими порціями.

Дати овочам потушиться 10 хвилин і продовжуючи їх готування приступити до картоплі з курячими грудками. Каструлю, в якій будемо варити борщ наповнити водою, поставити на вогонь і довести до кипіння.

картопля обварка куриныз грудок для дієтичного борщу

Картоплю почистити і порізати. Курячі грудки опустити в киплячу в окремій каструлі воду на кілька хвилин, щоб з них вийшли всі антибіотики та інші шкідливі речовини, які можуть застосовуватися при вирощуванні курей.

варіння картоплі і курячої грудки в каструлі для дієтичного борщу готові тушковані овочі для дієтичного борщу

В каструлю, в якій будемо варити дієтичний борщ, додати різану картоплю і ошпарені курячі грудки. До моменту додавання інгредієнтів вода в каструлі повинна кипіти. Варити куряче філе і картоплю 10-12 хвилин, після чого додати до них тушковані овочі. До моменту заправки дієтичного борщу овочі повинні приготуватися.

дієтичний борщ готовий куряча грудка і часник в тарілці для дієтичного борщу

В дієтичний борщ додати лавровий лист, поперчити, посолити і дати настоятися п'ять хвилин. Перед подачею на стіл, у тарілку покласти шматочки часнику, нарізати курячі грудки і налити борщ. За смаком, дієтичний борщ можна заправити сметаною. Мої діти, їли цей борщ з солоним салом. Смачного!

/ Суп
Загрузка...