Гречаний суп

Гречаний суп

Суп, про який зараз піде мова дуже простий. Коли зовсім немає часу його можна зварити не більш ніж за 40 хвилин, а в маленькій каструлі ще швидше. При цьому з супом з гречкою можна легко експериментувати і додати йому новий смак. Приклад приведу в кінці рецепта.

Інгредієнти для гречаного супу (на каструлю 3 літри):

2 літра води (плюс 1,5 - 2 літри для первинного бульйону)

650 гр. м'ясного фаршу або м'яса

середня цибулинка

середня морква

близько 300 гр. картоплі

дві столові ложки з гіркою гречаної крупи

рослинна олія для обсмажування

сіль

лавровий лист

спеції за смаком (перець, зелень тощо)

Приготування гречаного супу:

фрикадельки фрикадельки в окропі

Почнемо з варіння бульйону. Я поки що тішуся супами з фрикадельками, власне їх формую в першу чергу. М'ясо можна просто нарізати на невеликі шматочки. Відправляємо фрикадельки в киплячу воду.

рубаний лук морквина

Порка первинний бульйон закипає і вариться, я встигаю нарубати цибулю і нарізати моркву. Їх обсмажуємо на рослинному маслі.

первинний бульйон на фрикадельках залити фрикадельки холодною водою

Первинний бульйон зварився. Він на фото. Я його зливаю. І заливаю фрикадельки тепер вже холодною водою і ставлю на вогонь для варіння вторинного бульйону. Варити первинний або вторинний бульйон, виключно ваш вибір.

промита гречана крупа гречка в каструлі

Гречку промиваю і відразу кладу в каструлю, не чекаючи, поки вода закипить.

різана картопля обсмажування

Поки вторинний бульйон закипає, чищу і ріжу картоплю. Я люблю, коли вона дрібним кубиком. У цей час готується обсмаження з моркви з цибулею.

варіння картоплі в супі заправити суп обсмаженням

Відправляємо картоплю в киплячий бульйон. Через 10-12 заправляємо суп обсмаженими овочами. Кладемо лавровий лист, сіль, спеції. Я знімаю суп з вогню і даю йому настоятися ще близько п'яти хвилин.

Гречаний суп смачний сам по собі. Як я писав в самому початку його легко перетворити. Для цього досить додати в кінці варіння відварні підберезники. Або ж сушені білі гриби в самому початку, разом з гречкою. При цьому сушені гриби я рекомендую попередньо розтерти пальцями в пил. Смачного!

Загрузка...