Шашлик зі свинини

Шашлик зі свинини

Ура! Ми зустріли наближається літо і відкрили сезон пікніків. Звичайно, пікніком біля моря. Правда, моря ще не видно, воно під льодом. Зараз я розповім усе основи смаження шашлику з свинини, що зробить це рецепт базовим.

Час не стоїть на місці. Завдяки Вашим коментарям, особлива подяка Михайлу. Я навчився готувати і виклав шедевральний рецепт шашлику з свинячої шиї, який тепер можу додатково порекомендувати Вашій увазі.

Інгредієнти:

свинячий окіст або шия (шашлик з шиї м'якше) 1 кг.

пара середніх цибулин

майонез 100 гр.

сіль

перець за смаком

березове вугілля

рідина для розпалювання

мангал

Вступ:

Щоб навчитися готувати цю страву, потрібно вдосконалюватися все життя. Зараз я розповім простий рецепт, за яким гарантовано вийде смачний шашлик. А вдосконалюватися можна нескінченно! І я впевнений, ми з вами будемо накопичувати досвід разом, експериментуючи і коментуючи рецепт.

Вибір м'яса для шашлику з свинини:

Коли я тільки починав освоювати смаження м'яса на вугіллі, я намагався купити м'ясо з ледачою м'язи, тієї, що йде по хребту. Його ще називають антрекот. Вона так гарно виглядало, здавалося, що шашлик з нього буде що треба!!! Але раз від разу м'ясо виходило сухе, схоже на папір... Як я експериментував і з маринадом і спекотною, поки не додумався спробувати інший шматочок. І в черговий похід на ринок я просто попросив м'ясо для шашлику, на що мені було запропоновано окіст. Звичайно, виглядав не так красиво, і з ним явно потрібно було повозитися. Але результат не змусив себе чекати. Таким чином, для шашлику відмінно підходить свинячий окіст. З якого вийде смачне, соковите м'ясо. Подальші дослідження в області готування показали, що ще більш смачний результат можна отримати зі свинячої шиї. Я думаю, якщо в Інтернеті Ви шукаєте рецепт шашлику, то про покупні баночки з маринованим м'ясом вже обпеклися. Тому давайте маринувати м'ясо самостійно, до чого і переходимо.

Шашлик зі свинини маринований в майонезі:

шматочки свинини додати свинину майонез сіль і перець перемішати свинину з майонезом Це один з найпростіших способів замаринувати м'ясо. Попередньо потрібно окіст нарізати на кубики з розміром сторони 1,5-2 див. На цих шматочках обов'язково повинно потрапляти сало. М'ясо скласти в пластикову або емальований посуд. Посолити, поперчити, додати майонез і ретельно перемішати. нарізати цибулю кільцями

Потім нарізати цибулю кільцями, додати до м'яса з майонезом і ще раз ретельно перемішати.

м'ясо в маринаді з майонезу

Замариноване м'ясо поставити в холодильник на 12 годин і більше. Я хочу, як-небудь, замаринувати м'ясо на кілька діб, повинно вийти дуже смачно.

Підбір мангалу:

Найкраще підходить мангал з прорізами різної глибини. Щоб була можливість смажити м'ясо на різному вогні: ближче до вугілля або подалі від вугілля. При цьому мангал повинен бути зроблений з товстої сталі або чавуну. Але це в ідеалі. У мене самий звичайний, дешевший, розбірний варіант. Сподіваюся, коли-небудь зроблю собі правильний.

Підготовка вугілля:

полити вугілля рідиною для розпалювання

Сьогодні, пікнік вийшов експромтом. З цього я купив готових березових вугілля і рідина для розпалювання. В принципі це нічим не псує кінцевий продукт. А лише зменшує романтику. Для початку розповім, як правильно розпалювати вугілля з допомогою рідини. Рідина для розпалювання, дуже корисна в господарстві і я завжди намагаюся возити її в машині. Вона складається з рідких парафінів. Іншими словами важких вуглеводнів, що містяться у нафті. У всякому разі важче автомобільних палив. З цього, розпалюючи цією рідиною багаття, потрібно всього лише дати повністю згоріти її, щоб не було запаху. Це була теорія. Тепер практика. Поставити мангал. Висипати на дно мангалу готові вугілля, полити рідиною для розпалювання. І дати їй хвилини 3-4.

Тепер вугілля можна розпалити за допомогою сірника, навіть без папірця. Дати вугіллю погоріти 10-15 хвилин. Навіть без полум'я. При необхідності їх можна обмахувати. Якщо Ви вирішили нажечь вугілля самостійно, то я повністю поділяю Ваш вибір. Нарубаєте і напилите сушняка, щоб розміром дрова поміщалися в мангал. Розведіть вогонь в мангалі, якщо потрібно. Я напишу як це робиться в коментарях. Для розведення вогню можна також використовувати рідина для розпалювання. Спалити дрова до вугілля, щоб не було вогню. А тільки жар від вугілля. При цьому найкращий жар від побелевших вугілля. Приступаємо до смаження шашлику.

Смаження шашлику з свинини:

м'ясо на шампурах обсмажити шашлик на великому жару смажити шашлик на середньому спеку Ми їхали на природу і не далеко, з цього нанизали шашлик на шампури ще вдома, щоб без умов не возитися. В принципі і Вам рекомендую. Я нанизываю м'ясо, змішати з цибулею і іноді додаю свіжий помідор. Проте в класичному варіанті на шампур одягаються тільки шматочки м'яса, без овочів. Всі шматочки тісно підсовуємо один до одного. В ідеалі, шашлик треба спочатку обсмажити на великому вогні. Тут-то і згодиться мангал з глибокими прорізами. Нам же доводиться підгрібати вугілля в купки. Обсмажуємо шашлики 3-4 хвилини, щоб з'явилася легка скоринка. І розгрібаємо вугілля, щоб підняти шампури вище. Тепер вже смажимо до готовності. Щоб м'ясо було соковитіше його можна поливати мінералкою, водою або маринадом. Великою майстерністю вважається досмажити шашлик до потрібної кондиції. Але це приходить тільки з досвідом. З цього тренуйтеся, тренуйтеся і тренуйтеся.

А у нас шашлик зі свинини готовий. Зовні трохи підгорів, зате всередині дуже соковитий і смачний. До шашлику рекомендую подавати свіжі овочі, наприклад у вигляді літнього салату, маринована цибуля. Смачного!

Загрузка...