Крем-суп з шампіньйонів

крем-суп з шампіньйонів

У моєму розумінні різноманітні крем супи і супи пюре це діаманти в світі кулінарії для людей, що стежать за здоров'ям і люблять посидіти на дієтах. Адже вони не тільки багаті вітамінами і мінерами, завдяки овочам, що входять у склад. Ці дуже прості у приготуванні супи (при наявності блендера) добре обволікають шлунок, швидко тамуючи почуття голоду. При цьому дають силу і енергію. Сьогодні я розповім, як дуже просто приготувати крем суп з печериць.

Інгредієнти для крем-суп з шампіньйонів:

700-800 мл води

250 гр. шампіньйонів

200 гр. картоплі

середня морквина

середня цибулинка

сіль

перець

питні вершки (я волію не жирніше 10%)

сухарики

спеції за смаком

Приготування крем-суп з шампіньйонів:

продукти для супу цибуля морква у воді

Зараз, ось цей гарний натюрморт перетворитися в корисне і вишукану страву. Цибулю і моркву почистити і покласти в холодну воду варитися. З них я зварю овочевий бульйон. До них в компанію можна додати стебла селери, петрушки, кропу. Бульйон варити на маленькому вогні близько 20 хвилин.

варка цибулі і моркви картопля печериці в бульйоні

Готовий овочевий бульйон буде виглядати приблизно так, як на фото. Цибулю і моркву витягнути. Їх можна використовувати для інших страв (за бажанням). Якщо додавали ароматні стебла, теж виймаємо з бульйону. У гарячий бульйон покласти крупно порізану очищену картоплю і гриби.

сухарики для супу варіння грибів і картоплі

Поки суп вариться, приготувати сухарики. Якщо цього не було зроблено заздалегідь. Готовність картоплі та печериць можна перевірити на смак. Їм також буде потрібно близько 20-ти хвилин.

пюре з грибів додаємо вершки в пюре

Відлити надлишки бульйону, якщо такі є. Якщо що, розбавити пюре завжди простіше. Суп посолити, додати перець. Блендером подрібнити, а потім збити суп пюре з печериць. Увага! Якщо ви дотримуєтесь посту, або не вживаєте продуктів тваринного походження на цьому етапі можна зупинитися. Вже досить смачно, при цьому постно і диетично. Я ж додаю вершків, за смаком. Ще раз збиваю блендером і трохи нагріваю, але більше не кип'ячу.

Готовий крем-суп з шампіньйонів подавати з сухариками, рубаною петрушкою. Смачного!

Загрузка...