Італійський суп Мінестроне - покроковий рецепт приготування

Не залежно від того, чи любите ви Італійську кухню або ставитеся до неї досить спокійно, один раз в житті ви обов'язково повинні спробувати приготувати справжній італійський овочевий суп - Мінестроне.

Мінестроне користується великою популярністю в Італії

По-перше, це красиве блюдо, з гарною назвою і напрочуд гарним смаком. По-друге, в тарілці такого супу ВСЬОГО 210 ккал, при тому, що користь його для організму і фігури практично не оценима! Та й взагалі, має ж ваш улюблений чоловік нарешті визнати, що здорове харчування - це ніяке не "Бееееее...".

Мінестроне дуже популярне блюдо в Італії. Ті, хто бував у Європі, напевно, звернули увагу, що ставлення до супів у європейців зовсім інше ніж у нас - росіян. Якщо європейці хочуть чогось рідкого і гарячого, вони замовляють звичайний м'ясний бульйон. А всі так звані європейські супи - це ніби як і не супи, а скоріше пюре з тушкованих овочів. Ось і Мінестроне не виняток. Це таке наваристое, протерте і трохи рідке рагу з великої кількості овочів.

Легкий італійський суп

Овочів, до речі, в класичному варіанті супу дійсно багато - не менше десяти різних видів. Додайте до цього бульйон з м'яса, шинки, бекону або птиці, сирну заправку, соус Песто і обов'язково не забудьте пасту. Отримаєте не суп - супище!!! А адже саме так назва супу перекладається з італійської. Що сказати, оригінально...

Якщо ви ставите собі за мету отримати смак такий же як в Італії, то розслабтеся. Справа в тому, що в кожному регіоні "чобітка" Мінестроне готують по-своєму. Точно також як у нас - борщ або окрошку. Тому сміливо експериментуйте зі складом. Головне - дотримуйтеся загальних правил:

1. Овочі потрібно обсмажувати, а потім тушкувати на ПОВІЛЬНОМУ вогні, не поспішаючи. Запасіться терпінням і звільніть час. На все про все вам знадобиться 1,5-2 години. 2. Овочі потрібно сезонні. Не біжіть за "хімічним" болгарським перцем посеред зими, а замінити його чимось більш корисним. 3. В супі повинні бути які-небудь бобові - горох, нут, квасоля. Звичайно, краще свіжі, зелені. 4. Частина овочів у супі повинна бути протерой, частина - твердої. 5. Макарони або пасту додаємо тільки твердих сортів, інакше вся корисність - коту під хвіст. 6. Не скупіться на зелень - базилік, петрушка - чим більше, тим краще. 7. Мінестроне повинен бути густим. Чим різноманітніше овочі, які ви будете використовувати, тим краще. Нехай не 10, а 7 або 8 видів бути повинно.

Мінестроне

Рецепт італійського супу Мінестроне, який ви прочитаєте нижче, не претендує на звання " єдино вірного. Однак він послужить для вас орієнтиром у власних дослідженнях. Тому почнемо.

Для приготування шести порцій супу нам необхідні:

  • 1 невеликий кабачок;
  • 1 велика або 2 дрібних головки ріпчастої цибулі;
  • 2 середніх картоплини;
  • 1 морквина;
  • 2-3 томати;
  • 2 солодких болгарських перцю по можливості різних кольорів;
  • 50-60 гр. пасти з твердих сортів пшениці або дрібних макаронів;
  • 1 зубчик часнику;
  • 250гр. стручкової квасолі
  • 20г. будь-якого сиру з твердих сортів;
  • 100 мл оливкової олії;
  • 1,2 літра води;
  • зелень (базилік, петрушка, орегано тощо) і спеції (сіль,чорний, червоний перець, перець Чилі, соус Песто) за смаком;

Інгредієнти

Готуємо смачний італійський овочевий суп

Приготування італійського супу Мінестроне починається з підготовки овочів: їх потрібно ретельно промити в проточній воді і почистити від шкірки, плодоніжок, насіння. Якщо кабачок молодий, можна не знімати з нього шкірку, в іншому випадку - краще все-таки почистити, щоб в готовому супі не було твердих частинок. Кабачок, картоплю, моркву, цибулю нарізаємо дрібними кубиками однакового розміру. Квасолю (якщо вона суха) замочуємо у воді. Солодкий болгарський перець ріжемо тонкою і дрібною соломкою.

Ріжемо овочі

Беремо каструлю з товстим дном, казан, сотейник або глибоку сковороду і розігріваємо на ній 3 ст. ложки оливкової олії. Масло не повинно закипіти! У розігріте масло відправляємо моркву і цибулю. На повільному вогні обсмажуємо їх близько п'яти хвилин, до того моменту, поки цибуля не стане напівпрозорим.

Далі до цибулі і моркви додаємо болгарський перець і дрібно нарізаний часник, даємо їм обсмажитися протягом ще п'яти хвилин. Потім вливаємо в сковороду ще 4 ложки оливкової олії і додаємо кабочок. Періодично ретельно помішуємо суміш для супу і тушкуємо овочі протягом п'ятнадцяти хвилин на те ж слабкому вогні.

Останніми в сковороду відправляються очищені помідори і квасоля. Їм потрібно дати обсмажитися всього-нічого: п'ять хвилин.

Після того, як всі овочі обжарились, заливаємо в ємність холодну воду і ставимо на вогонь. Чекаємо поки вода не закипить, а потім закидаємо картоплю. Тепер чекаємо 20 хвилин, поки картопля ретельно не провариться, а суп не придбає насичений смак. Вимикаємо вогонь.

Тушкуємо овочі

Частина зварених овочів дістаємо з ємності за допомогою шумівки і відкладаємо їх в тарілку трохи охолонути. Ті овочі, що залишилися в каструлі необхідно ретельно подрібнити за допомогою блендера.

Відстрочені овочі повертаємо на місце, а нашу ємність з супом ставимо назад на вогонь і кип'ятимо. У киплячу воду кидаємо пасту, відварюємо до напівготовності, додаємо спеції, кип'ятимо ще 1-2 хвилини і вимикаємо вогонь.

Відмінне овочеве блюдо

Вітаємо - ваш італійський суп Мінестроне готовий! Не забудьте перед подачею на стіл прикрасити його сиром і зеленню.

Загрузка...