Суп з квасолею

суп з квасолею

Особисто у мене ставлення до супу квасолею дуже не однозначне. Як тільки я вперше спробував його в дитячому саду, з тих пір його і недолюблюю. При цьому, всім моїм знайомим і оточуючим цей суп подобається. В тому числі і моїй дружині. Саме на її прохання я часом готую такий суп, для різноманітності. Та і раптом у мене ставлення до нього зміниться, адже, як ми з'ясували, з часом смаки можуть змінитися.

Інгредієнти для супу з квасолею:

на півтора літра води

500-700 гр. м'яса (яловичини)

пів склянки квасолі, бажано білої

одна середня цибулина

одна середня морква

300-400 гр. картоплі

сіль

перець

лавровий лист

рослинна олія

Приготування супу з квасолею:

квасолю у воді квасоля з м'ясом

Квасоля буває різного кольору. При цьому вона має властивість передавати свій колір супу. Тому для супу, я беру білу квасолю, мені здається це естетичніше, та й смак у неї більш ніжний. Перед варінням, квасоля бажано замочити в холодній воді. Потім додати варитися прямо до м'яса, коли ви ставите вторинний бульйон. Я рекомендую всі супи варити на вторинному бульйоні. Перш ніж заправляти суп, квасоля з м'ясом потрібно поварити 1,5 години.

обсмажування цибулі та моркви для юшки з квасолею картопля для супу з квасолею

Коли квасоля зварилася, приступаємо до заправці супу. Цибулю і моркву почистити. Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на тертці або нарізати. Для краси я іноді ріжу морква квіточками. Суп з такою морквиною діти завжди їдять із задоволенням. Далі обсмажуємо овочі на рослинному маслі. Картоплю при цьому, просто почистити, порізати кубиками і відправити в бульйон вариться разом з квасолею і м'ясом.

Поварив картоплю 15 хвилин, суп можна остаточно заправити обсмаженням, посолити, поперчити, покласти лавровий лист. І тепер вже варити до готовності, на це знадобиться ще буквально 2-3 хвилини. Як видно суп, досить простий. І приготувати його може кожен.

Для приготування цього супу, можна окремо зварити бульйон і квасолю. Тоді готову квасолю, додається в суп разом з картоплею.

Моє сімейство як завжди високо оцінили смакові якості супу з квасолею. А мені, мабуть, ще належить зрозуміти всю красу квасоляного супу. Смачного!

Загрузка...