Рисовий суп

рисовий суп

Кожен день я намагаюся годувати своє сімейство супами. Щоб обід завжди з'їдався з задоволенням і супи не приїдалися, доводиться постійно готувати що-то нові, додавати інші інгредієнти і т. п. Пропоную вашій увазі новий (для мене) рецепт рисового супу.

Інгредієнти рисового супу (на каструлю 3 літри):

вода-2 літри + 2 літри (для первинного бульйону)

650 гр. фаршу або м'яса

середня цибулинка

середня морквина

два стебла селери

150 гр. томатів

200-250 гр. картоплі

дві столові ложки рису

сіль

перець

спеції за смаком (у мене лавровий лист і петрушка)

Приготування рисового супу:

вторинний бульйон на фрикадельках обсмаження з моркви з цибулею

Поки традиційно, я взяв за основу вторинний бульйон з фрикадельками. Можна варити бульйон на шматочках м'яса, за тією ж схемою. Або використовувати первинний бульйон за смаком. Поки варився бульйон, приготував обжарку з цибулі і моркви. Як це робити я докладно розповідав тут.

різаний селера селеру в сковороді

Додатково в обжарку я додаю стебла селери. Для цього їх миємо і ріжемо на шматочки. Висипаємо в сковороду. Селера в такому вигляді просто здорово поєднується з вареним рисом.

промитий рис рис у каструлі

Власне рис промиваємо і відправляємо в каструлю з закипає вторинним бульйоном.

різані помідори помідори в сковороді

Томати чистимо від шкірки, так смачніше. Для збереження корисних властивостей, можна не чистити. Ріжемо на кубики, відправляємо в сковороду – обсмажуватися і тушкуватися.

кубики картоплі варіння картоплі в супі

Традиційно ріжу картоплю на дрібні кубики. І кладу в каструлю вариться на маленькому вогні.

готова обсмажування для супу заправлений суп

Коли картопля з рисом будуть майже готова, це визначається на смак. У мене це відбувається через 15 хвилин після закипання. Обсмаженими овочами заправляємо суп. Солимо, кладемо спеції крім свіжої зелені. Доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Даємо супу настоятися 5-10 хвилин. За цей час рис і картопля дійдуть.

Рубану зелень додаємо безпосередньо в тарілки з рисовим супом. Смачного!

Загрузка...