Лечо

Лечо

Я завжди вважав продукти, що продаються на ринках дуже дорогим задоволенням. Це стосувалося і солодкого болгарського перцю, що, загалом-то, близько до істини. Але. Як-то раз ми з мамою зайшли на Центральний ринок нашого містечка. І там продавався болгарський перець за сущі копійки. Ми навіщось набрали його дуже багато, кілограмів десять. В моїй дитячій голові ніяк не вкладалося, куди ми подінемо стільки перців... Увечері, коли ми приїхали додому, і мама взялася за переробку, я вперше дізнався про лечо.

Інгредієнти для лечо з перцю і помідорів:

один кілограм солодкого перцю

один кілограм червоних стиглих помідорів

одна столова ложка солі 1-го помелу, без гірки

дві столові ложки рослинної олії

Приготування лечо:

Рецепт, про який зараз піде мова дуже простий. Я вважаю, що перець і помідори настільки добре один з одним поєднуються, що їм більше нічого не потрібно. При цьому, при бажанні покращувати цей рецепт можна до нескінченності. Отже, ось мій рецепт лечо з перцю і помідорів на зиму.

помідори та перці для лечо помідори без шкурок для лечо

Я люблю використовувати різнокольорові перці. Щоб обов'язково були червоні, жовті і зелені. Помідори волію червоні. Рожеві помідори не кладу, вони набагато краще йдуть в салати. Помідори потрібно помити і очистити від шкірки.

різані помідори для лечо чищені перці для лечо

- Чисті помідори нарізати і скласти в каструлю. Перці помити, відчистити від серцевини і насіння.

різані перці для лечо варка лечо

Переходимо до нарізки перців. Це дуже важливий момент для кожного кулінара. Я ріжу перці тонкою соломкою, шириною не більше одного сантиметра. Після чого нарізаю соломку поперек, щоб розмір шматочка перцю не перевищував 5 см в довжину. Нарізані перці складаємо в каструлю до помідорів. Солимо. І ставимо на вогонь. Вміст каструлі довести до кипіння і тушкувати близько 20-ти хвилин, до готовності овочів. Додати рослинне масло і тушкувати ще 5 хвилин. Гаряче лечо розлити по стерильним банкам.

Подавати цю закуску можна замість звичного кетчупу. Сьогодні ми їли його з цим простим гарніром. Смачного!

Загрузка...