Як приготувати смачний суп з нуту з бараниною

Напевно, не багато чули про такого різновиду гороху, який називається нут, інакше нахут або турецький горох, баранячий горох, нахат. Ось який маленький, а стільки назв має.

Нут

Баранячий суп з горохом нутом

Щоб приготувати суп з баранини з нутом нам знадобляться наступні ингредиентаы:

  • Порубаного нуту 200 грам,
  • кілограм м'яса краще реберця баранини,
  • цибуля 2 штуки,
  • невелику моркву,
  • болгарський перець червоного кольору,
  • часник можна невелику головку,
  • 3 помідора, які можна замінити 2-ма ложками томатної пасти,
  • із зелені потрібна пучок кінза і її насіння -коріандр,
  • масла топленого або вершкового дві ложки.

Суп з баранини з горохом нутом

Необхідно замочити нут в воді і налити на 3 пальці води вище, ніж поверхня нуту, краще з вечора. Коли все готове, можна приступати до справи - готувати суп з гороху нут!

Замочити нут в воді

У каструлю середніх розмірів налити воду 5 літрів і покласти нарубленное м'ясо. Дати йому закипіти. Стежити треба за піною, її краще прибрати, як тільки м'ясо закипить. Давши прокипіти м'яса 20 хвилин, воду покласти промитий нут, і варити на слабкому вогні до розм'якшення. У сковороду покласти жир або масло, і поставити на слабкий вогонь, нарізати цибулю півкільцями і додати до жиру. Поки смажиться цибуля злегка нарізати кубиками моркву і червоний перець і додати в сковороду.

Обсмажте цибулю в розігрітому жирі

Злегка підсмажити, додати томат пасту або порубані помідори. Гарненько тушкувати 3 хвилини і викласти в каструлю з киплячим нутом і м'ясом. З головки часнику обрізати дінці і цілком покласти в каструлю. Дати покипіти на слабкому вогні ще 15 хвилин. До цього часу суп буде червоного кольору. Додати злегка оброблений коріандр, нашатковану зелень, дати покипіти 3 хвилини і вимкнути. Треба дати супу настоятися. Чим довше він стоїть в холодильнику, тим смачніше він стає.

Суп-пюре з нуту на яловичому бульйоні

Можна приготувати суп пюре з нуту. Це смачне блюдо, яке подається за бажанням холодним або теплим з ароматною заправкою. Готується суп пюре з попередньо замоченого нуту на м'ясному бульйоні інгредієнти для такої страви наступні:

  • Нут 500 грам,
  • яловичий бульйон 3 літри,
  • кінза пучок
  • часник 4 зубки,
  • перець гіркий, одна штучка,
  • рослинна олія 50 мл,
  • лимон 1 штука,
  • сметана 50 мілілітрів,
  • кмин і коріандр чайну ложку, сіль за смаком.

Суп пюре на яловичому бульйоні

Нут підготувати, як в першому рецепті, і варити в яловичому бульйоні на повільному вогні 1 годину, з додаванням солі і частини спецій. Обов'язково треба знімати пінку, що утворюється при варінні. Поки вариться нут, слід приготувати спеції до супу - пюре.

Невелику часточку гіркого перцю з очищеним часником дрібно порубати ножем на обробній дошці. На розігріту сковороду наливають масло і злегка підсмажуються сухі спеції і часник з перцем. У невелику каструлю або сотейник, наливаємо трохи бульйону з каструлі, де вариться нут. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.

Запашні спеції перекладаємо в киплячий бульйон і даємо проваритися ще 2 хвилини. До цього часу нут вже доходить до м'якої консистенції, і треба дати йому охолонути. Трохи остиглий нут заглибним блендером подрібнити і додати в каструлю, де варяться спеції. Додати нарубану кинзу і дати проваритися на повільному вогні 5 хвилин. Суп-пюре можна вимикати.

Настав час готувати ароматну заправку. Для цього нам знадобиться сметана, гілочки кінзи, і цедра половини лимона. Добре перемішати і збити блендером або руками, при цьому невеликими порціями вичавлювати під взбиваемую масу сік лимона. Заправка не повинна вийти кислою.

Сметанно-лимонна заправка

Готовий суп-пюре розлити по тарілках, зверху налити ароматну заправку і прикрасити листочками зелені на ваш смак.

Вегетаріанський варіант - готуємо без м'яса

Можна приготувати перше страву без м'яса тоді вийде вегетаріанський суп з нуту. Для смачного ароматного супу знадобляться:

  • Склянку нуту,
  • вода-2 літри,
  • картопля середній 3 штуки,
  • моркву одна невелика,
  • болгарський перець краще червоний лілі жовтий,
  • капуста броколі 150 грам,
  • спеції (кмин, фенхель, часник 2 зубки,
  • сіль за смаком
  • зелень петрушка, кріп, фенхель, невеликий пучок
  • рослинна олія 2 столові ложки.

Нут так само замочується, як і в попередніх рецептах, потім промивається і закладається в каструлю з киплячою водою. Варити його слід на слабкому вогні протягом 1 години.

Нут слід попередньо замочити

Підготувати і почистити овочі, картопля, броколі нарізати кубиками і додати до нуту в каструлю. У розігріту сковороду налити олію, додати кмин і кріп, трохи обсмажити. Туди покласти нарізані кубиками моркву, перець, а також роздавлений і порубаний часник. Овочі трохи загасити і вимкнути.

Як тільки нут стане м'яким, додати овочі зі сковороди, посолити, покласти лавровий лист і дати кипіти ще 3 хвилини. Вимкнути, насипати зверху посічену зелень і дати трохи настоятися. Ось і готовий суп з нуту без м'яса. Але такий самий ароматний і смачний!

Вегетаріанський суп з гороху, нуту

Для приготування нутового супу можна використовувати мультиварку. Покладіть інгредієнти, які сподобаються із запропонованих рецептів супу з нуту вище і виставите режим "Гасіння" на 2 години. Цей спосіб значно заощадить ваш час!

Загрузка...