Шашлик з сьомги

Шашлик з сьомги

Сьомга це така унікальна риба з якої виходять смачні делікатеси, при цьому дуже корисні. Я вже викладав рецепт слабосоленої сьомги, який буде дуже до речі взимку під час численних свят. А шашлик з сьомги відмінно різноманітить Ваш пікнік влітку, при цьому може бути приготовлений і взимку в звичайній духовці.

Інгредієнти для шашлику з сьомги:

філе сьомги 500 гр.

половина лимона

столова ложка рослинної олії

сіль за смаком

1-2 чайних ложки цукру

Приготування шашлику з сьомги:

філе сьомги для шашлику маринована сьомга для шашлику

Зробити філе, прибрати всі кісточки. Перш ніж нарізати шматочки для шашлику вивчіть шампури, на яких будете смажити сьомгу. Розмір шматочка повинен бути таким, щоб добре тримався на шампурі. Від кубики із стороною 2 см, для тонких дерев'яних шпажок, до 4 см для товстих шампурів. Нарізати рибу на шматочки. Додати сік половини лимона, рослинне масло, сіль і цукор. Прибрати сьомгу маринуватися в прохолодне місце на пів години (можна трохи довше).

сьомга на шпажках Смаження шашлику з сьомги

Я готував шашлик з сьомги в духовці. Для цього нагріваємо духовку до 200 градусів Цельсія. На деко кладемо решітку, змащену олією. Нанизуємо рибу на шпажки. Щоб риба не спадала з шампура, його потрібно протягувати вздовж передбачуваного хребта. Ставимо шашлик в духовку, кожні три хвилини повертаємо шпажки. Час смаження шашлику з сьомги 10-12 хвилин. Якщо підсмажити такий шашлик на мангалі, то вийти тільки смачніше. Смачного!

Загрузка...