Шашлички з курки на шпажках

Уявіть собі таку картину: соковиті шматки смаженого ананаса і курки переплітаються з димчастими смужками бекону. Так, цього разу я приготував для вас дуже цікавий, простий і при цьому вишуканий рецепт шашлику з курячої грудки. Справа не тільки в тому, що смак запеченого бекону сам по собі божественний. Сплетені навколо нього інші інгредієнти: ананас, курка і овочі під час смаження з'єднуються так, щоб кожен шматочок - це витвір мистецтва!

Інгредієнти: Для шашлику: Куряча грудка (філе)2 шт. (близько 900 р) бекон12 смужечок ананас1 шт. болгарський перець (червоний)2 великих цибуля репчатый2 шт. Для Гавайського соусу: ананасовий сок1,5 склянки кукурудзяний крахмал1,5 ст. л. коричневий сахар0,5 склянки соєвий соус2 ст. л. соль0,5 ч. л. Кількість порцій: 6час приготування: 40 хвилин Рецепт приготування
  • Крок 1: Робимо соус Гавайський

    Соус можна зробити заздалегідь, а можна і прямо перед приготуванням шашлику, - це швидко. Просто налийте в каструлю середнього розміру ананасовий сік, додати коричневий цукор, сіль, кукурудзяний крохмаль і соєвий соус і помішуйте до тих пір, поки кукурудзяний крохмаль не розчиниться. Поставте на сильний вогонь, доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь до середнього і варіть протягом двох хвилин. Зніміть з вогню. Гавайський соус готовий. Його ми будемо використовувати в самому кінці при сервіровці.

  • Крок 2: Ріжемо інгредієнти для шашлику

    Розмір шматочків, як завжди, не регламентований. Кому як подобається. Якщо у Вас дерев'яні шампури, то перед приготуванням шашлику їх потрібно 20 хвилин потримати у воді, щоб вони не горіли.

  • Крок 3: Нанизуємо шашлик

    Збирати цей шашлик - одне задоволення і релакс. Нам потрібно зробити так, щоб стрічка бекону як би проходила через весь шампур. Нанизуємо спочатку бекон, потім шматочок курки, потім загорнути шматочок курки беконом, нанизуємо шматочок ананаса, загортаємо і нанизуємо стрічку бекону, потім "одягаємо" шматочок цибулі і перцю, знову бекон і так далі, скільки дозволяє довжина шампура.

  • Крок 4: Армія шашличків готова до смаження

  • Крок 5: Смажимо шашлик

    Якщо дозволяє погода, то, звичайно, краще всього посмажити шашлик на природі на вугіллі. Я смажу зазвичай на решітці гриля близько 15 хвилин, перевертаючи, щоб підсмажилися всі боки. Взимку можна приготувати такий шашлик в духовці. Для цього духовку розігріваємо до 200 градусів Цельсія і випікаємо шашлик протягом 30 хвилин. Всі духовки різні, тому варто періодично перевіряти готовність шматочків м'яса.

  • Крок 6: Подача

    У цьому кроці вся магія. Гарячий шашлик потрібно обов'язково полити Гавайським соусом. Пам'ятайте, при приготуванні ми не солили шашлик? Це не помилка, я нічого не забув :) Цей шашлик солити не потрібно, тому що при подачі ми заливаємо його Гавайським соусом. Приємного вам апетиту і хорошого відкриття шашликового сезону!

Загрузка...