Суп з помідорами

Ідея приготування супу з помідорами прийшла сама собою, коли в надрах холодильника були виявлені свіжі помідори, і хотілося зварити який-небудь нескладний супчик. А так як всім домочадцям він припав до смаку, то, думаю, що і вам буде корисно розповісти рецепт його приготування.

суп з помідорами

Інгредієнти для супу з помідорами:

Для заправки:

п'ять-шість помідорів Чері або два звичайних помідора

картопля – три середніх бульби

цибуля ріпчаста – дві середні цибулини

одна морква

рис – 3 столові ложки

рослинна олія для обсмажування овочів – дві столові ложки

Для бульйону:

півкілограма фаршу або м'яса (можна з кісточкою)

вода чиста – три-чотири літри (або більше, в достатніх кількостях)

сіль поварена – одна десертна ложка

перець за смаком

лавровий лист – один або два

петрушка для прикраси готового супу

Приготування супу з помідорами:

Спочатку треба зварити бульйон. Підійде будь-який варіант – і на м'ясо (свинина, яловичина), і на фрикадельках з фаршу. Можна також взяти бульйон з курки /receipt/bulon-iz-kuricy/.

бульйон на фрикадельках

Я взяв бульйон на фрикадельках. Для цього потрібно взяти фарш, сформувати з нього фрикадельки. Закинути їх у киплячу воду. Варити близько п'яти хвилин. Первинний бульйон злити і залити чистою холодною водою (щоб бульйон вийшов досить світлим). Довести до кипіння і варити десять хвилин.

Бульйон готовий, можна приступати до заправці супу.

промитий рис

Рис промити в холодній воді (заливати і виливати воду потрібно мінімум п'ять разів).

рис у киплячому бульйоні

І відправити варитися в киплячий бульйон.

очищені цибулю і моркву

пасеруємо цибулю і моркву на сковорідці

Моркву і цибулю помити, почистити, порізати дрібненько і пасерувати в рослинному маслі на сковорідці п'ять-десять хвилин на середньому вогні.

картоплю кубиками

Картоплю почистити і порізати на невеликі кубики. Відправляємо його варитися в наш суп.

помиті помідори

помідор цибуля морква в сковороді

Помідори помити, порізати і тушкувати разом з цибулькою і морквою близько п'яти хвилин.

овочі для супу

суп майже готовий

Потім всю засмажку відправляємо в суп і варимо до готовності ще близько 20 хвилин на повільному вогні. Перевіряємо готовність, виловивши картоплю чи моркву, як тільки вони досить проварилися зо, суп можна знімати з вогню.

лавровий лист в супі

Додаємо лавровий лист, сіль і перець за смаком.

фото суп з помідорами

При подачі в кожну тарілку можна додати петрушку (попередньо її треба промити в теплій воді і порізати на невеликі частини).

Смачного!

Загрузка...