Суп з галушками

Суп з галушками

Регулярно з'являються прохання викласти рецепт такого супу. Раніше я розповідав, як готувати галушки. Однак з тих пір багато чого змінилося (діти підросли і їсти ми стали більше) і я дещо змінив технологію їх приготування. Сьогодні буде простий рецепт супу з галушками і фрикадельками.

Інгредієнти для супу з галушками:

близько 2-х літрів води

400-500 гр. яловичий фарш для фрикадельок

300-400 гр. картоплі

одна морква

одна цибулинка

сіль

перець

лавровий лист

рослинна олія для обсмажування

Для галушок:

одне яйце

борошно до консистенції сметани

сіль

Приготування супу з галушками:

яйце і борошно Раніше я варив значно менше супу і готував галушки по цьому рецепту (якщо бачите, я використовував маленьку каструлю). Але, я не люблю, коли в холодильнику лежать якісь залишки продуктів, особливо розбиті яйця. Тому зараз я замішую тісто на галушки на цілому яйці, без додавання бульйону. В яйце потрібно додати борошно, добре посолити. Така кількість галушок я використовую на 3-х літрову каструлю супу.

Тісто для галушок варка фрикадельок

Замішати тісто, по консистенції воно має бути як густа сметана. Ємність з тістом накриваємо кришкою і прибираємо в холодильник, щоб клейковина трохи набрякли. Тепер можна зайнятися супом. Мій сьогоднішній суп буде з фрикадельками, але можна зварити його на звичайному бульйоні, це не має якогось особливого значення. При цьому у фарш для фрикадельок я нічого не додаю.

картопля для супу обжарювання для супу з галушками

Для супу нарізати картоплю і відправити її варитися. Приготувати обжарку з цибулі і моркви. Для краси я надав морквині форму квіточок.

формування галушок варіння супу з галушками

Для формування галушок потрібно довести суп до кипіння. Взяти маленьку ложечку, занурити її в киплячий бульйон і невеликими шматочками відкушувати тісто й опускати в суп. Якщо зробити все як я написав, то тісто не буде липнути до ложці. Коли все тісто виявилося в супі, потрібно поварити галушки хвилин п'ять. Як правило, до цього моменту картопля і фрикадельки вже готові. Заправити суп обсмаженням, додати спеції, посолити, зняти з вогню і дати настоятися.

Галушки, приготовані за цим рецептом, не розкисають. А суп виходить смачним і поживним. Смачного!

Загрузка...