Шоколадні млинці з какао

Млинці з какао, приготовані на кефірі, виходять дуже м'якими, ніжними і повітряними. Вони прекрасно підходять на сніданок до ранкової чашки гарячої кави.

шоколадні млинці Інгредієнти: кефір жирністю 2,5 % 300 мл куряче яйце 1 шт. цукор-пісок 2 ст. л. пшеничне борошно 6 ст. л. рафінована соняшникова олія 4 ст. л. какао-порошок 1 ст. л. сіль 0,25 ч. л. сода харчова 0,25 ч. л. Кількість порцій: 2Время приготування: 35 хвилин інгредієнти для млинців Калорійність рецепту "Шоколадні млинці з какао" на 100 г

  • Калорійність 317.04 ккал
  • Білки 6.89 грам
  • Жири 10.13 грам
  • Вуглеводи 46.6 грам

Зовні вони більше схожі не на класичні млинці, а на американські панкейкі. На сайті вже є панкейкі на кефірі з ягодами і бананові панкейкі.

Рецепт приготування
  • Крок 1: Замішуємо тісто

    Для рецепта я зазвичай використовую кефір кімнатної температури. Для цього я дістаю його з холодильника за кілька годин до початку приготування. Перельем кефір в глибоку посуд, в якій будемо змішувати всі компоненти для шоколадних млинчиків. Уб'ємо куряче яйце. Воно необхідне для того, щоб скріпити між собою всі інгредієнти. Крім того, завдяки яйцю виробу добре піднімуться і вийдуть пишними.

    змішуємо яйце і кефір

    Потім додамо цукровий пісок, щоб млинці вийшли в міру солодкими. Всиплемо соду для легкості і сіль, щоб відтіняти смак інших продуктів. Ретельно змішаємо все віночком.

    додаємо цукор

    Тепер всиплемо борошно. Її обов'язково потрібно пропустити через ситечко, щоб тісто було ніжним. Акуратно перемішаємо його лопаткою з силікону або віночком.

    додаємо борошно

    Далі увіллємо соняшникову олію. Воно необхідне для того, щоб вироби не прилипали до сковороди, так як ми будемо смажити без масла.

    додаємо масло

    Ретельно втягнувши в тісто пісне масло, всиплемо в нього порошок какао.

    додаємо какао

    Перемішати до однорідності і залишимо суміш на 15 хвилин. За цей час компоненти подружаться між собою, і млинці вийдуть ще ніжніше і смачніше.

    перемішуємо тісто

  • Крок 2: Смажимо млинці на сковороді

    Тепер можна приступати до смаження. Нагріємо антипригарну сковороду. Як я вже писав вище, масло наливати на неї не потрібно. Акуратно виллємо на суху гарячу сковороду 2 столові ложки тіста, формуючи коло.

    смажимо млинці

    Коли на поверхні млинчика утворюється множина бульбашок, перевернемо його на іншу сторону з допомогою силіконової лопатки. Готові вироби будемо викладати на тарілку, щоб вони трохи охололи. Таким чином посмажимо всі вироби, намагаючись, щоб вони були однакового розміру. У мене вийшло 12 штук діаметром 12 див.

  • Крок 3: Подача

    Шоколадні млинці викладемо на блюдце стопкою. Поллємо розтопленим шоколадом або топпінгом. Посиплемо кокосовою стружкою. Прикрасимо ягодами або шматочками фруктів. Будемо подавати з чаєм, молоком або кавою.

    шоколадні млинці

    Смачного!

    панкейкі з какао

Загрузка...