Тонкі млинці на молоці

Сьогодні я не просто розповім рецепт тонких млинців на молоці, а розкрию всі свої секрети.

Фото рецепт тонкі млинці на молоці

До речі, ці секрети стосуються і млинці на кефірі, які я опублікував недавно: /receipt/tonkie-blinchiki-na-kefire/.

Як приготувати тонкі млинці на молоці – відео рецепт:

Інгредієнти:

інгредієнти для тонких млинців на молоці

літр молока

два яйця

два-три склянки борошна, до отримання рідкого тіста

чайна ложка солі без гірки

чайна ложка соди без гірки

дві-три столові ложки цукру

3-4 ложки рослинної олії

100 мл. кип'ятку

свиняче сало для смаження

Рецепт приготування тонких млинців на молоці:

фото 01

У чашу для змішування додаємо молоко, яйця, половину борошна, цукор, рослинна олія і соду. Що стосується соди, то тут є варіанти. Коли млинці заводяться на молоці, соду можна не класти. Тоді поверхню виходить рівна. Якщо покласти соду, то млинці виходять рябий забарвлення з дірочками. Вибирайте той варіант, який вам більше подобається.

фото 02

Включаємо міксер на максимальну швидкість і перемішуємо інгредієнти. Під час перемішування додаємо ще борошна і окріп. Це добре видно по відео рецептом.

фото 03

Виходить дуже рідке тісто. Це нормально. Саме тому на молоці можна приготувати дуже тонкі млинчики.

фото 033

нагріваємо Сковороду на сильному вогні. Змащуємо салом. Звичайно, на сучасних сковорідках можна обійтися і без сала. Але воно покращує кінцевий смак. Залишаємося вірними традиціям.

фото 04

Виливаємо трохи тесту на сковороду. Нахиляючи її в різні сторони, даємо тісту розтектися і заповнити весь простір. Подивіться, як я роблю це на відео вище.

фото 05

Печемо до рум'яного кольору і перевертаємо.

фото 06

Перший млинець далеко не завжди виходить грудкою. Але його в будь-якому випадку потрібно спробувати. За смаком додаємо сіль і цукру. З того, як тісто розтікається і смажиться, можна додати окріп або борошно. А тепер один з моїх секретів. Визначити кількість солі або цукру краще виходить за присмаку. Я встигаю підсмажити ще пару млинців, за цей час розумію, що і скільки потрібно додати.

фото 07

Далі можна трохи підправити тісто і вже смажити млинці в своє задоволення. Готові млинчики подають з вершковим маслом, сметаною, варенням, сиропами і різноманітними начинками. Смачного!

Загрузка...