Хумус

Хлопці, сьогодні відмінний день - День кулінарного відкриття. Як я раніше жив без хумуса? Класичний хумус - це суміш нуту (турецького гороху) і тхины (кунжутною пасти). Але так як у нас в Росії тхины в магазинах, як кажуть, днем з вогнем, - ми будемо готувати модифікований хумус "а ля рюсс". Шановні ізраїльтяни, пробачте нам таку вільність :)

Хумус дуже популярний на Близькому Сході: в Ізраїлі, Йорданії, Лівані, Сирії, Туреччини. Це дуже поживне блюдо і завдяки високому вмісту білка може цілком замінити м'ясо. Вегетаріанцям на замітку тим, хто постує - в скарбничку рецептів.

Інгредієнти для хумуса

нут сухий - 300г кунжут - 100 г часник - 3 зубчики сік лимона - 5-7 ст. ложок оливкова олія - 2 ст. ложки зіра - 0,5 -1 ч. ложка сіль - за смаком

Рецепт приготування хумуса

Нут - це самий твердий вид гороху. Він довго не здається при варінні, і залишається твердим. Тому будемо брати його змором - промиємо і на ніч замочимо його у воді. Отже, замочили. День другий - робимо те, заради чого все затівалося. Якщо призабули, нагадаю - готуємо хумус :) Ставимо варитися нут в несолоній воді. Варити будемо близько 1,5 - 2 годин, щоб горошинки стали зовсім м'якими. А поки вариться нут, зробимо заправку. Отже, оскільки тхины автентичної нам не здобути, будемо робити її самі, це просто. Спочатку підсмажимо на сковороді кунжут до золотистого кольору. Потім насипаємо в кавомолці або блендер зіру і кунжут і перемелюємо все в пасту. Додаємо часник, теж перемелюємо. Коли нут звариться, зливаємо в чашку відвар нуту. Сам нут остуджуємо, Висипаємо 1/3 частина нуту в блендер з кунжутом. Додаємо оливкову олію, сік лимона, сіль. Гарненько перемелюємо. Додаємо поступово весь нут і нутовый відвар. У мене пішло приблизно 250 мл відвару. Сіль, лимонний сік, ще оливкову олію можна додавати по ходу п'єси за вашим смаком. Перемолоти потрібно дуже добре до однорідної маси Готову масу викладаємо в красиву піалу. Східний стиль посуду вітається. В середині хумуса робимо ямочку, наливаємо туди трошки оливкової олії і прикрашаємо горошинами. Хумус готовий. При подачі відмінним акомпанементом будуть пісні коржі. Приємного апетиту і нових Вам кулінарних відкриттів!

Загрузка...