Шарлотка з полуницею

Рецепт полуничної шарлотки виручає круглий рік — необхідно всього лише змішати компоненти, включаючи свіжу, консервовану або заморожену полуницю, виплеснути в'язке тісто у форму і відправити пиріг випікатися в духовку або мультиварку. Немає ні опари, ні расстойки, ні трудомісткою ліплення. Погодьтеся, при нестачі часу — те, що потрібно! Так не пропустимо ж короткий період ягідного врожаю, радувати близьких смачною шарлотка з полуницею.

Полунична шарлотка Інгредієнти: мука250 р сахар100 р яйца2 шт. вершкове масло50 р сметана 20 %50 г разрыхлитель6 р клубника150 р Кількість порцій: 6час приготування: 40 хвилин Інгредієнти Калорійність рецепту "Шарлотка з полуницею" на 100 г

  • Калорійність 319 ккал
  • Білки 6.5 грам
  • Жири 11 грам
  • Вуглеводи 49 грам

Порівняно легка солодка випічка. Іноді можна собі дозволити. А після - не пробіжку :)

Рецепт приготування
  • Крок 1: Замішуємо тісто

    Якщо ваш цукровий пісок просочений ароматом натуральної ванілі, немає сенсу вводить ванільний цукор. В іншому випадку, внесіть в список продуктів і один пакетик ароматизатора - пиріг стане смачніше. Збиваємо яйця і цукор до повітряної піни, працюємо віночком або міксером. Паралельно розтоплюємо і охолодити масло.

    Змішуємо цукор з яйцями

    Додаємо густу сметану, яка просочить пористий корж теплою нотою.

    Додаємо сметану

    Нарешті, вливаємо легка олія і продовжуємо інтенсивно перемішувати. У спрощеному рецепт шарлотки масло і сметану замінюють третім яйцем. Але тоді колір пирога стає сірим і помітно поступається смак.

    Додаємо масло

    Всипаємо борошно і порцію розпушувача — замішуємо однорідне тісто без грудок.

    Всипаємо борошно і розпушувач

  • Крок 2: Миємо, нарізаємо ягоди

    М'ясисту, солодку і запашну полуницю промиваємо, просушуємо, зриваємо плодоніжки — великі ягоди ділимо поздовжніми четвертинами, дрібні — навпіл.

    Нарізаємо полуницю

  • Крок 3: Наповнюємо форму і випікаємо

    Жароміцну ємність діаметром 20-22 см застеляємо пергаментом або змащуємо будь-яким жиром, заповнюємо тістом для полуничної шарлотки.

    Виливаємо тісто

    Рівномірно занурюємо шматочки ягід. Можна полуничну нарізку відразу вмішати в тісто, але щоб не пошкодити її завчасно, не випустити занадто багато соку, рекомендуємо наш спосіб. Випікаємо близько півгодини в розпеченій духовці при температурі 190 градусів.

    Закладаємо ягоди

  • Крок 3: Подача

    Остудити пиріг в посуді, вологу шарлотку з полуницею прикрашаємо за бажанням, несемо до столу — приємного чаювання!

    Остуджуємо полуничну шарлотку

    Прикрашаємо торт

Загрузка...