Яйця Орсіні

На час забудемо банальні омлет, яєчню, яйця круто або некруто і здивуємо сімейство не тільки зовні привабливим, але і справді смачним, неймовірно ніжним стравою. Яйця Орсіні готуються швидко, з рядового набору продуктів, але вимагають точного дотримання рецепта. Зазначимо, закуска гарна як в теплому вигляді, так і вже охолодженої.

08 Інгредієнти: яйца2 шт. вершкове масло20 р сіль, перецпо смаком зеленьдля подачі Кількість порцій: 2Время приготування: 15 хвилин 01 Калорійність рецепту "Яйця Орсіні" на 100 г

  • Калорійність 248 ккал
  • Білки 11 грам
  • Жири 22 грам
  • Вуглеводи 0.7 грам
Рецепт приготування
  • Крок 1: Відокремлюємо яєчний білок і збиваємо міксером

    Чисті і свіжі яйця акуратно розбиваємо, ділимо і розкладаємо по різних ємностях білки і жовтки. У миску з білками кидаємо дрібку солі.

    02

    При максимальній швидкості обертів міксера збиваємо близько 3 хвилин — від прозорого та рідкого стану переходимо до білосніжного, густого, сталого.

    03

  • Крок 2: Наповнюємо порційні горщики і запікаємо

    М'яким вершковим маслом (не замінюємо маргарином!) щедро змащуємо керамічні ємності.

    04

    Розкладаємо пишні білкові "хмари", в центрі злегка продавлюємо поглиблення для жовтка. Ставимо в попередньо розігріту духовку на перші 2-3 хвилини, підсушуємо при температурі 190 градусів.

    05

    Деякі піки встигнуть покритися тонкою золотистою скоринкою.

    06

    В злегка схватившиеся "кошики" опускаємо з яєчного жовтка, посипаємо чорним меленим перцем або іншими улюбленими спеціями, тут вирішуйте самостійно повертаємо заготовки в духовку і запікаємо останні 2-3 хвилини при тій же температурі. Якщо хочете, щоб жовток затвердів, збільшуйте час на пару хвилин, стежте, не залишаючи страву без уваги.

    07

  • Крок 3: Подача

    Прикрасивши гілкою соковитої зелені, овочами, яким-небудь соусом, разом з тостами або м'яким хлібом подаємо запечені яйця Орсіні до столу — Смачного! Нагадаємо, трохи остудивши, двоколірну закуску запросто підчепити лопаткою, вийняти, не пошкодивши, з горщика і перекласти на кусень багета або в оберемок салатного міксу.

    09

    010

Загрузка...