Яєчний коблер з батона

Таке блюдо стане відмінним сніданком для всієї родини. Приготувати яєчний коблер по цьому рецепту просто і швидко. За бажанням скибочки батона можна додатково помазати сумішшю з масла і гірчиці. Для тих, хто стежить за фігурою, цей етап можна пропустити.

запечений багет з шинкою

У результаті хліб просочується яєчної заливкою і соком від помідорів і стає дуже м'яким і смачним. Твердий сир плавиться, утворюючи зверху тягучу ароматну скоринку. За смаком такий коблер з хліба трохи нагадує піцу з шинкою. До речі, якщо тема коблер вам цікава, на сайті є рецепт десертного коблер.

Інгредієнти: свіжий багет або батон 1 шт. шинка 450 г помідори-2-3 шт. твердий сыр150 р яйця 3 шт. майонез або сметана 2 ст. л. соняшникова олія 2 ст. л. петрушка 5 гілочок сіль за смаком мелена паприка 0,5 ч. л. італійські трави 0,5 ч. л. Кількість порцій: 6час приготування: 40 хвилин інгредієнти для коблер Калорійність рецепту "Яєчний коблер або батон запечений з шинкою і помідорами" на 100 г

  • Калорійність 270 ккал
  • Білки 12 грам
  • Жири 17 грам
  • Вуглеводи 16 грам
Рецепт приготування
  • Крок 1: Змішуємо яйця з майонезом, зеленню та спеціями

    В глибоку суху посуд уб'ємо три курячих яйця. Додамо до них майонез і ретельно перемішати суміш віником. Замість майонезу можна додати до яєць сметану.

    змішуємо яйця і майонез

    Всиплемо дрібну сіль, солодку паприку і сушені італійські трави.

    додаємо спеції

    Перемішаємо інгредієнти. Помиту зелень петрушки відділимо від стебел і дрібно поріжемо. Додамо зелень в яєчну суміш і знову перемішати. Крім зелені петрушки можна використовувати кріп або зелений базилік.

    додаємо зелень

  • Крок 2: інгредієнти Нарізаємо

    Багет поріжемо кружками товщиною в 1 сантиметр. Помідори помиємо, поріжемо тонкими кружечками. Шинку теж нашинкуем таким же способом. Бажано, щоб всі інгредієнти для запіканки були однакового діаметру.

    нарізаємо інгредієнти

  • Крок 3: Формуємо коблер з шинкою

    Форму для запікання (у мене вона керамічна, також підійде металева або скляна) змастимо соняшниковою олією, використовуючи для зручності кулінарну пензлик. По черзі викладемо багет, помідори, шинку у форму, формуючи віночок.

    формуємо запіканку

    Потім заллємо запіканку яєчної сумішшю. Намагайтеся розподілити її рівномірно.

    поливаємо яєчної сумішшю

  • Крок 4: Запікаємо яєчний коблер і посипаємо сиром

    Відправимо форму в духовку, включену на 200 градусів на 15 хвилин. Інгредієнти за цей час пропечуться і подзолотятся. Потім обережно дістанемо страву з духовки, посиплемо всі подрібненим на тертці твердим сиром.

    посипаємо сиром

    Знову повернемо запіканку в духовку, щоб сир розплавився. Через 7 хвилин дістанемо страву з духовки, воно буде готове.

    запікаємо в духовці

  • Крок 5: Подача

    Посиплемо яєчний коблер зеленню і будемо подавати гарячим. Остиглий запечений батон можна підігріти в мікрохвильовій печі, і він знову стане м'яким, як свіжоспечений.

    запечений хліб з шинкою

    Смачного!

    коблер з шинкою

Загрузка...