Апельсиновий джем: рецепт з фото

Сьогодні я хочу вам запропонувати приготувати щось не зовсім звичайне, але дуже смачне, красиве і ... життєствердне. Якщо ви ще не здогадалися, про що мова, то відкрию карти відразу: давайте зваримо домашній апельсиновий джем – яскравий і сонячний. Ви знаєте, що взимку помаранчевий колір вже сам по собі є відмінним антидепресантом?

А якщо це помаранчевий і дуже смачний джем з апельсинів – тим більше. Так що по суті це не просто заготівля, а ліки від похмурого настрою, викликаного поганий зимовою погодою. Ще один приємний момент – такий апельсиновий джем з цедрою буде відмінним подарунком друзям і родичам у новорічно-різдвяні свята.

апельсиновий джем фото 12

Закрийте його заздалегідь, і тоді вам не доведеться ламати голову, чим порадувати близьких людей напередодні першого січня. Тим більше, що приготування апельсинового джему – це зовсім нескладно. І не бійтеся, що у вас не вийде – ми будемо варити апельсиновий джем з желфиксом, завдяки якому консервація буде готова лише за пару хвилин, без довгого виснажливого уварювання. Ну що, я вас переконала? Тоді йдемо на кухню, буду розповідати і показувати, як приготувати апельсиновий джем без всяких клопотів, швидко і легко.

апельсиновий джем фото 7

Склад:

  • 1,5 кг апельсинів;
  • 900 г цукру;
  • 20 г желфикса «2:1 Dr Oetker».

Як приготувати апельсиновий джем:

Апельсини ретельно миємо і витираємо на сухо. Знімаємо цедру з апельсинів з допомогою дрібної терки. Потім апельсини прокатує по столу, злегка придавлюючи долонею (це дозволить витягти з них максимальну кількість соку) і вичавлюємо з апельсинів сік (з допомогою кухонного комбайна або соковижималки). Залежно від соковитості апельсинів соку може вийти 700-800 мл

Сік перелити в каструлю з товстим дном, в якому будемо варити джем. Додаємо цедру.

Желфикс з'єднуємо з 2 столовими ложками цукру і ретельно перемішуємо.

До соку з цедрою додаємо желфикс, весь час перемішуючи, щоб не утворилися грудочки (якщо ж вони все-таки з'явилися, ретельно розтираємо їх ложкою).

Каструлю ставимо на середній вогонь і, помішуючи, доводимо до кипіння.

Всипаємо цукор, що залишився, перемішуємо і на середньому вогні знову доводимо до кипіння. Цукру в цьому рецепті апельсинового джему з цедрою знадобиться досить багато, хай вас це не лякає. Я пробувала варити його з меншою кількістю – виходить не так смачно. Зменшуємо вогонь до мінімального, знімаємо пінки і, помішуючи, варимо 4 хвилини.

Проціджуємо джем з допомогою дрібного сита.

Розкладаємо готовий гарячий джем у сухі простерилізовані банки і герметично укупориваем. Банки з апельсиновий джемом на зиму перевертаємо догори дном і витримуємо так до повного охолодження.

апельсиновий джем фото 14

Зберігаємо джем в прохолодному місці.

Чашка міцної кави і тост з апельсиновим джемом – хіба це не прекрасний початок дня?

апельсиновий джем фото 8

Тепер ви знаєте, як зварити апельсиновий джем – правда ж, це дуже просто? Сподіваюся, рецепт вам сподобався, і ви неодмінно ним скористаєтеся. А я буду чекати ваших відгуків в коментарях про це апельсиновому джемі в домашніх умовах, домовилися?

Загрузка...