Млинці на мінералці: рецепт тонкі з дірочками

Сьогодні я розповім вам, як зробити млинці на мінералці. Вони виходять тонкими, ніжними і дуже смачними. Завдяки збитим білків і газованій воді млинці виходять дуже повітряними, в дрібну дірочку. Рецепт цей перевірений мною неодноразово.

Коли вдома немає молока, я сміливо печу млинці на мінералці, і, мушу зізнатися, виходять вони нітрохи не гірше, ніж на молоці або дріжджах. Такі млинці можна доповнити солодкою або солоною начинкою або подати їх з варенням, медом, сметаною. Як бачите, рецепт універсальний і простий, тому швидше за справу!

Млинці на мінералці фото 1

Інгредієнти:

  • 250 г пшеничного борошна
  • 500 г мінеральної води з газом
  • 2 яйця
  • 4 ст. л. соняшникової олії
  • 2 ст. л. цукру
  • 1 ч. л. солі

Як приготувати млинці на мінералці з дірочками:

Відокремимо жовтки від білків. Жовтки з'єднаємо з сіллю і перемішати їх віночком.

Білки перельем в сухий посуд.

І взобьем міксером до білої піни.

Коли білки збільшаться в об'ємі в кілька разів, додамо до них збиті з сіллю жовтки і цукровий пісок.

Ретельно перемішати суміш віночком, щоб вона стала однорідною, дотримуючись рецепт млинців на мінералці з дірочками.

Тепер увіллємо в суміш сильногазований мінеральну воду. Маса відразу збільшиться в об'ємі, тому використовуйте глибоку посуд.

Слідом введемо просіяне пшеничне борошно.

Далі увіллємо рафінована олія. Це необхідно, щоб млинці на мінералці вийшли еластичними і не прилипали до поверхні сковороди.

Ретельно перемішати тісто для млинців на мінералці, домагаючись однорідності. Дамо йому настоятися 15 хвилин.

Антипригарну чи чавунну сковороду змастимо рослинним маслом. Зручно використовувати для цього кулінарну кисть. Наллємо на розпечену сковороду трохи тіста. Рівномірно розподілимо його по поверхні сковороди, обертаючи її круговими рухами.

Обсмажимо млинець до золотистого кольору з одного боку і швидко перевернемо на іншу. Готові млинці будемо викладати стопкою на тарілку або піднос.

Готові тонкі млинці на мінералці можна подавати зі сметаною, джемом, розтопленим шоколадом, соусом, чи сиропом. Також млинці можна нафарширувати солодкою або солоною начинкою.

Приємного апетиту!

Загрузка...