Вишневе варення без кісточок на сковороді

Дорогі друзі, сьогодні я хочу розповісти вам про чудову домашню заготовку – вишневе варення. Але в цей раз мова піде не про традиційному, класичному способі його приготування. Я пропоную вам приготувати вишневе варення на сковороді або, як його ще називають, смажене вишневе варення.

так-Так, саме так – смажене на сковороді, а не варене в каструлі або тазу. У цього рецепта маса плюсів. По-перше, таке варення готується набагато швидше, ніж класичне: всього півгодини-годину – і готово. По-друге, смак варення, смаженого на сковороді, як мені здається, більш яскравий, насичений, цікавий.

Вишневе варення без кісточок на сковороді

А зовнішній вигляд – просто чудовий: рубіновий колір, густа консистенція... Але, мушу визнати, що і недоліки цього рецепта смаженого варення з вишні теж є. Вірніше, один недолік. Справа в тому, що ви не зможете за раз приготувати велику кількість варення – його обсяг обмежений обсягом сковороди, на якій ви будете смажити.

Але, з іншого боку, це теж можна розцінити як гідність – зібрали трохи вишень і відразу ж оперативно приготували варення. За кілька днів можна, не особливо напружуючись, впоратися з урожаєм. Так що рекомендую з великим задоволенням: рецепт вишневого варення без кісточок на сковороді – простий, доступний і дуже смачний!

Вишневе варення на сковороді фото 9

Склад:

  • 450 г вишень;
  • 350 г цукру.

*Вказана вага вишень без кісточок. Ці інгредієнти – для смаження одній порції варення на сковороді діаметром 24 див Вихід з цієї кількості вишень і цукру – 430-450 мл варення.

Як приготувати вишневе варення без кісточок на сковороді:

Вишні перебираємо, видаляючи зіпсовані. Моєму вишні в холодній воді. Видаляємо з вишень кісточки. Для цього існує багато різних пристосувань, а можна просто вийняти кісточки руками, попередньо злегка стиснувши жменю вишень у долоні.

Заздалегідь стерилізуємо банки будь-яким зручним для вас способом) і кип'ятимо кришки. Банки витираємо насухо. Оскільки вихід варення невеликий, баночки готуємо маленькі.

А далі – все дуже просто і швидко. На суху сковороду з тефлоновим покриттям насипаємо вишні і цукор.

Перемішуємо.

Ставимо на вогонь. Готуємо на середньому вогні, постійно помішуючи. Вишня пустить багато соку, а цукор буде поступово розчинятися. Доводимо до кипіння вміст сковороди до кипіння.

Потім на мінімальному вогні готуємо вишневе варення без кісточок на сковороді протягом 25-30 хвилин, перемішуючи і знімаючи пінку кожні 5 хвилин.

Готове варення розфасовуємо в баночки і відразу герметично закриваємо кришками, що загвинчуються або закатуємо звичайними. Перевертаємо баночки з варенням догори дном і витримуємо так до повного охолодження.

Вишневе варення без кісточок на сковороді

таке варення можна Зберігати при кімнатній температурі, але в темному місці.

Бачите, як просто і швидко приготувати вишневе варення без кісточок на сковороді! Сподіваюся, вам сподобався цей рецепт, і ви неодмінно ним скористаєтеся. Буду дуже рада, якщо ви поділитеся потім своїми враженнями в коментарях або в нашій групі вконтакті. Також не забувайте писати про своїх улюблених заготовках з вишні на зиму.

Загрузка...