Смачний шашлик з свинини: рецепти маринаду з оцтом

Не знаю, як ви, а я ще не зустрічала людини, яка б не любила шашлик (вегетаріанці не в рахунок, зрозуміло). Адже це так здорово – вибратися з друзями на природу, розвести вогнище та приготувати дуже смачне і дуже ароматне м'ясо! Вже багато років наша галаслива і весела компанія саме так і робить: збираючись на пікнік, ми в обов'язковому порядку беремо з собою шампура і мангал, маринуємо м'ясо…

до Речі, про маринаді. Ми перепробували з друзями безліч рецептів: був у нас шашлик і на кефірі, і на мінеральній воді, і на майонезі, і навіть на гранатовому соці... Але в результаті ми зупинилися на класичному маринаді для шашлику з свинини з цибулею та оцтом. Він дуже простий у приготуванні і доступний в плані інгредієнтів, але, тим не менш, такий рецепт маринаду для шашлику з м'яса свинини забезпечує необхідну м'якість і соковитість.

Маринад для шашлику з свинини з оцтом і цибулею

І не переживайте, що оцет буде занадто явно чути в готовому блюді – насправді його не так вже й багато, до того ж оцет розбавляється водою. Але свою функцію він виконує на всі 100 %: шашлик виходить ніжний і дуже смачний. Тому маринад з оцтом по праву вважається кращим маринаду для шашлику з свинини.

Склад:

На 1 кг свинини:

Для маринаду:

  • 1 неповна столова ложка солі;
  • 1 неповна столова ложка спецій для шашлику;
  • 100 мл води;
  • 2 столових ложки оцту 9%;
  • 5-6 не дуже великих цибулини.

Готуємо маринад для шашлику з свинини з оцтом:

Спочатку займемося м'ясом. На жаль, баранину в наших краях знайти досить проблематично, тому будемо готувати шашлик зі свинини. Для цього підійде ошийок або задня частина. Ріжемо м'ясо на великі шматки – квадрати або прямокутники зі стороною 4-5 см. Не варто робити шашлик з маленьких шматочків м'яса – він, звичайно, швидше приготується, але ризикує підгоріти і стати сухим і жорстким, навіть незважаючи на наш маринад для шашлику з свинини з цибулею та оцтом.

Маринад для шашлику з свинини з оцтом і цибулею

Тепер займемося цибулею. Чистимо його і розрізаємо на 4 частини – часточки. Якщо у вас дуже великі цибулини, то їх доведеться різати але більшу кількість часточок.

Маринад для шашлику з свинини з оцтом і цибулею

Наливаємо у склянку воду (звичайну питну) і додаємо оцет. Перемішуємо.

Маринад для шашлику з свинини з оцтом і цибулею

Викладаємо в каструлю або миску відповідного розміру м'ясо, додаємо спеції для шашлику і сіль.

Кладемо до м'яса лук, наливаємо воду з оцтом.

Маринад для шашлику з свинини з оцтом і цибулею

І як слід перемішуємо, краще всього прямо руками (щоб ручки не забруднилися при цьому, раджу використовувати для перемішування одноразові рукавички). Маринад для шашлику з свинини з оцтом має рівномірно розподілитися по поверхні м'яса разом зі спеціями. Накриваємо каструлю закриваємо кришкою або харчовою плівкою і залишаємо м'ясо маринуватися на 2-3 години при кімнатній температурі. Якщо є необхідність, то м'ясо може чекати своєї долі і довше, до 12 годин. Це дуже зручно, якщо ви берете шашлик собою в тривалу поїздку на природу.

Маринад для шашлику з свинини з оцтом і цибулею

Розпалюємо вогонь в мангалі. Нам потрібно, щоб вийшли жар. Поки вогонь ще досить сильний, раджу прожарити шампура – потримати їх трохи в полум'я.

І відразу ж, після прожарювання, нанизуємо м'ясо на шампури, чергуючи його з цибулею.

Викладаємо шампура на мангал з тліючим вугіллям і готуємо шашлик, не забуваючи обертати шампура. На приготування у вас піде хвилин 15-20. Щоб дізнатися, чи пора знімати шашлик з мангалу, надріжте м'ясо – всередині воно не повинно бути червоним або рожевим.

Тепер ви знаєте, як готувати маринад для шашлику з свинини з цибулею та оцтом. Це дійсно простий і надійний спосіб підсмажити відмінний шашлик. Але, можливо, у вашому арсеналі є інший, теж дуже хороший, перевірений і смачний маринад для шашлику з свинини. Розкажіть про нього, будь ласка: мені, так і іншим читачам (я впевнена) дуже цікаво!

Маринад для шашлику з свинини з оцтом і цибулею

Загрузка...