Джем з вишні на зиму: рецепт з фото

Вітаю вас, дорогі друзі! Сезон вишневих заготовок в самому розпалі, і я поспішаю з вами поділитися рецептом густого джему з вишні. Цей вишневий джем на зиму я вже готую другий рік поспіль в дуже великих кількостях, тому як джем виходить ну дуже смачним, густим і не дуже солодким.

Завдяки застосуванню желфикса в рецепті, час варіння варення з вишні не перевищує десяти хвилин. Вишневий джем зберігає початковий смак свіжої вишні, без присмаку паленого цукру, як у радянських рецептах. Всі шанувальники вишневих джемів і конфітюрів оцінять цей рецепт вишневого джему по достоїнству.

Варення з вишні на зиму - рецепт з фото_11

Оскільки будемо готувати варення з вишні без кісточок, то подбайте заздалегідь про помічників на кухні, для видалення кісточок з ягід. Це сама трудомістка частина процесу, яка займе велику частину часу. Але повірте, результат того вартий!

Читайте також: Заготовки з вишні на зиму: найсмачніші рецепти з фото!

Вишневий джем виходить приголомшливо смачний: ароматний, легкій ненав'язливій кислинкою, і оксамитовим ароматом. Ви заінтриговані? Тоді ласкаво просимо до мене на кухню, де я детально розповім і покажу, як зварити варення з вишні без особливих клопотів - вишневий джем рецепт з фото на зиму до ваших послуг.

Варення з вишні на зиму - рецепт з фото_13

Склад:

  • 1 кг. вишні без кісточок
  • 500 гр. цукру
  • 25 гр. желфикса 2:1 або пектину (1 пакетик)

Як приготувати варення з вишні:

Першим ділом займемося підготовкою вишні: ягоди перебираємо, видаляємо зіпсовані і гнилі. Покласти в глибоку тарілку і заливаємо холодною водою. Ретельно промиваємо, відриваємо хвостики і листя. Для рецепту вишневого джему вам знадобиться приблизно 1,250 кг вишні з кісточкою.

Далі вимиту і чисту вишню чистимо від кісточок.

Варення з вишні на зиму - рецепт з фото_01

На наступному етапі приготування нашого варення з вишні потрібно дати цукор за рецептом. А потім із загальної кількості взяти дві ложки цукру і змішати з порошком желфикса в окремій мисочці.

Вишню поміщаємо в каструлю, в якій будемо варити джем. За допомогою заглибного блендера перетворюємо ягоди без кісточок в однорідне пюре, для нашого майбутнього вишневого джему. Замість блендера можна скористатися м'ясорубкою.

Варення з вишні на зиму - рецепт з фото_04

Додаємо в вишневе пюре желфикс з цукром. Ретельно перемішуємо і ставимо на плиту.

Доводимо вишневу масу до бурхливого кипіння.

Варення з вишні на зиму - рецепт з фото_06

І додаємо весь цукор, як того вимагає рецепт вишневого джему на зиму. Ретельно перемішуємо, доводимо до кипіння і варимо три хвилини на сильному вогні. Обережно, маса сильно піниться!

Варення з вишні на зиму - рецепт з фото_07

Через три хвилини знімаємо наш вишневий джем з плити, чекаємо пару хвилин, щоб осіла піна. Потім акуратно знімаємо пінку ложкою.

Варення з вишні на зиму - рецепт з фото_08

Розливаємо наш джем з вишні з сухим стерильним баночках. У гарячому стані вишневий джем дуже рідкий, і розливати по банках можна прямо з каструлі.

Варення з вишні на зиму - рецепт з фото_09

Загвинчуємо банки сухими, заздалегідь простерилизованными кришками, і перевертаємо кришками вниз до повного охолодження.

Варення з вишні на зиму - рецепт з фото_10

Охолоджені банки з густим вишневим джемом прибираємо в комору, подалі від сонячного кольору, щоб джем не втратив свій яскравий рубіновий колір.

Друзі, тепер ви знаєте, як приготувати варення з вишні – густий і неймовірно смачний. Може у вас є свій улюблений рецепт вишневого джему? Поділіться будь ласка своїми рецептами в коментарях.

Загрузка...