Кабачкове лечо від Зінаїди Сергіївни

Кабачкове лечо блюдо для нас абсолютно нове, не дивлячись на те що мої бабуся і мама завжди займалися консервацією. Як-то раз до мами в гості прийшла її подруга – Зінаїда Сергіївна, і принесла нам баночку кабачкового лечо. Згадали ми про її подарунок тільки взимку, а коли спробували, я відразу попросила маму зателефонувати їй, і записати рецепт.

кабачкове лечо на зиму

В минулому році я готувала це лечо з кабачків як сезонне страву, щоб спробувати, вийде чи ні, а в цьому році закатала під кришечку.

кабачкове лечо на зиму

Що з цього вийшло, ви можете подивитися на фото :), а за смаком просто дивовижно! Мій сайт поповнився ще одним смачним рецептом заготовки!

кабачкове лечо на зиму

Інгредієнти:

  • Кабачки 2 кг очищені
  • Болгарський перець 500 гр очищений
  • Цибуля ріпчаста 500 г
  • Морква 500 г
  • Часник 1 головка
  • Гострий перець чилі за смаком
  • Соняшникова олія 1,5 склянки
  • Сіль 2 столові ложки
  • Цукор 7 столових ложок
  • Оцет 9% 200 мл
  • Томатна паста (густа) 300 г

Вихід: 4,5 літра

* Склянка 250 мл

Приготування:

Цибулю нарізаємо кубиками, моркву чистимо, натираємо на тертку.

У велику сковорідку або каструлю з товстим дном, наливаємо все рослинне масло, і тушкуємо цибулю з морквою, поки овочі не стануть м'якими.

Кабачки нарізаємо кубиками, перець соломкою, і висипаємо у велику каструлю, де будемо готувати наше лечо.

Томатну пасту розвести в 600-700 мл води, і заливаємо кабачки з перцем.

Додаємо в каструлю пересмажену цибулю з морквою, сіль, цукор, пропущений через прес часник і перець чилі.

Тушкуємо овочі 30-40 хвилин з моменту закипання. Перед закінченням вливаємо оцет, і тушкуємо ще 5 хвилин.

Далі розкладаємо кабачкове лечо по підготовленим стерильним банкам, і загвинчуємо кришками.

Перевертаємо банки, і закутуємо ковдрою до повного охолодження.

Зберігати лечо з кабачків потрібно у погребі, або на балконі в шафі, але ні в якому разі не в квартирі, при кімнатній температурі.

кабачкове лечо на зиму

кабачкове лечо на зиму

кабачкове лечо на зиму

Загрузка...