Канапе на шпажках з рулетиками з шинки

Я люблю, коли до мене приходять гості: мені подобається, що можна зустрітися з друзями, поговорити про всякі дрібниці, обговорити проблеми, поділитися радощами... І неодмінно в таких випадках я накриваю стіл: я люблю готувати, а мої близькі люблять є те, що у мене виходить.

Канапе з рулетиками фото 14Особливо їм подобається, якщо я експериментую на кухні і пропоную їм якісь нові, нестандартні страви. Не хочу хвалитися, але в більшості випадків вони високо оцінюють мої рецепти. В останній раз я вирішила здивувати гостей канапе: яскравими, красивими, досить поживними і дуже смачними. Друзям шалено сподобалося, вони просили мене і надалі готувати їм такі канапки. Сподіваюся, вам вони теж сподобаються.

Канапе з рулетиками фото 18

Інгредієнти:

На 10 канапе:

  • 1 яйце;
  • 3 ч. л. майонезу;
  • 70-80 г шинки;
  • 5 скибочок багета;
  • ½ невеликого огірка;
  • сіль за смаком;
  • зелень для прикраси.

Приготування:

Багет (я брала з пшеничного та житнього борошна, а ви вибирайте будь-який на ваш смак) нарізаємо скибочками, які потім ріжемо навпіл.

Яйце відварюємо круто. Остуджуємо і чистимо. Відокремлюємо білок від жовтка. Жовток тремо на дрібну тертку.

В окрему ємність трьох білок – вже на середню терку. Додаємо до нього половину від усієї кількості майонезу і перемішуємо. Солимо за смаком.

Шинку нарізаємо дуже тонко, щоб можна було скрутити з неї рулетики. Розрізаємо скибочки шинки на смужки, по ширині рівні половинкам скибочки багета. На кожну скибочку шинки викладаємо трохи білка з майонезом.

Звертаємо шинку рулетиком.

Торці рулетика змащуємо майонезом.

А потім опускаємо в тертий жовток. Завдяки майонезу жовток буде триматися на кінцях рулетика, утворюючи симпатичну шапочку.

Точно також чинимо з другим торцем рулетика. Ось що у нас виходить.

Огірок нарізаємо тонкими кільцями. Викладаємо кільця огірка на половинки скибочки багета.

Зверху на огірок викладаємо рулетик з шинки. І прикрашаємо зеленню (петрушка, кріп, базилік – підійде все, що вам подобається).

Залишилося лише скріпити канапе шпажкою і можна подавати. Приємного апетиту!

Канапе з рулетиками фото 12Поради та рекомендації:

Готувати ці канапе найкраще безпосередньо перед подачею, інакше вони можуть втратити свій апетитний вигляд: жовток швидко обвітрюється, а хліб розмокає з-за огірка. Тому заздалегідь ви можете лише підготувати інгредієнти: яйце відварити, нарізати хліб, шинку і огірок, а загортати рулетики і збирати бутербродики будете в самий останній момент.

Загрузка...