Картопляні млинці: рецепт з фото

Ви сумніваєтеся, що приготувати на вечерю? Млинці або деруни? А якщо все в одному блюді? А хіба так буває, запитаєте ви? Звичайно! У світі кулінарії немає нічого неможливого! Сьогодні ми з вами приготуємо картопляні млинці на молоці – дуже смачні, соковиті і прості.

Раніше я вам розповідала, як приготувати картопляні млинці з пюре, а сьогоднішній рецепт картопляних млинців цілком виправдовує назву «ледачих», бо будемо готувати картопляні млинці з сирої картоплі.

Картопляні млинці рецепт з фото _7

Треба сказати, що страва виходить вельми і вельми цікаве. І якщо ви не признаєтеся своїм домочадцям, з чого і як були приготовані картопляні млинці, вони будуть довго з'ясовувати у вас технологію їх приготування, так як смак картоплі – явно відчувається, але млинці м'які-м'які, як і слід було кожному «порядній» блинчику!

Склад:

  • картопля середній – 3 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • часник – 2-3 зубчики;
  • яйце куряче – 2 шт.;
  • борошно пшеничне – 150 г;
  • молоко – 300 мл;
  • сир твердий – 50 г;
  • зелень свіжа (кріп, петрушка) – 1 пучок;
  • рослинне масло – 20 мл;
  • сіль.

Як приготувати картопляні млинці:

Сьогодні на кухні практично у кожної господині є такий помічник як блендер. Саме на нього покладається найвідповідальніша частина роботи – подрібнення головних інгредієнтів в пюре. Використовуйте блендер для приготування коктейлів або можна спробувати взяти звичайний занурювальний блендер.

Головне, щоб картопля була подрібнений дуже дрібно. Отже, необхідно перекласти в чашу блендера очищений сиру картоплю разом з цибулиною і часточками часнику. Збиваємо, поки в блендері не утворюється пюре. Якщо ваш картопля «впирається», накопичується на стінках чаші і ніяк не хоче перетворюватися в пюре – влийте трохи молока.

В картопляне пюре вбити яйця, додати вимитий свіжу зелень і знову пробити в блендері 1-2 хвилини.

масу перелити в ємність побільше, додати натертий сир.

Влити молоко, додати сіль, рослинне масло і просіяне борошно. З-за різної якості борошна може знадобитися більше або менше. Рекомендується визначитися з кількістю борошна після випікання першого млинця: якщо він буде рватися – потрібно додати трохи борошна, а якщо буде занадто тугий – влити ще молока.

Тісто перемішати і приступити до обсмажуванню як на звичайні млинці, з тією лише різницею, що вони будуть випікатися трохи довше – близько 5 хвилин з кожного боку до рум'янцю.

Готові картопляні млинці потрібно перекласти на блюдо, трохи остудити, а потім згорнути навпіл і потім рулетом.

Картопляні млинці рецепт з фото _6

Смачні картопляні млинці готові! Приємного апетиту!

Картопляні млинці рецепт з фото _8

Загрузка...