Курячі шашлички в духовці на шпажках з овочами

Хто сказав, що шашлички з курки потрібно смажити тільки на мангалі? А ось і ні! У духовці теж можна приготувати дуже смачні шашлички з курячого філе. А якщо компанію м'яса складуть ще й овочі – помідори і кабачки, то вийде не тільки смачно, але і дуже-дуже красиво. Такі курячі шашлички можна подати на стіл в якості основного блюда, і як ситну закуску.

курячі шашлички з помідорами і кабачками в духовці фото 8

курячі шашлички з помідорами і кабачками в духовці фото 7

Інгредієнти:

  • 1 куряче філе;
  • сіль, чорний перець;
  • 2 великих зубчики часнику;
  • 2 ч. л. соєвого соусу;
  • 4 ч. л. рослинного масла;
  • 6-8 шт маленьких помідорів;
  • 1 маленький кабачок (цукіні).

Приготування:

Куряче філе нарізаємо на шматочки для шашлику – кубиками.. Їх приблизний розмір – 2-3 см по кожній стороні. Головне, щоб вам потім було зручно їсти такий шашличок. Солимо і перчимо кубики курячого філе, намагаючись, щоб спеції потрапили на кожну сторону.

Викладаємо шматочки курячого філе в глибоку тарілку, додаємо соєвий соус, 2 ч. л. рослинної олії 1 зубчик часнику, пропущений через часникодавку. Перемішуємо. І в такому вигляді залишаємо філе на 30 хвилин.

Помідори (я брала черрі, але підійдуть томати будь-якого сорту, але маленького розміру) миємо. Видаляємо хвостики. Кабачок миємо й нарізаємо на шматочки, співмірні з кубиком курячого філе. В ідеалі і помідори, і кубики грудки, і шматочки кабачка повинні бути приблизно однакові за розміром. Викладаємо кабачки і помідори в глибоку тарілку, солимо, перчимо, додаємо 2 ч. л. рослинної олії 1 зубчик часнику, пропущений через часникодавку. І перемішуємо, щоб спеції потрапили на усі частини овочів.

Дерев'яні шпажки опускаємо в ємність з холодною водою на 20-30 хвилин. Це потрібно зробити для того, щоб вони не обгоріли в духовці. Нанизуємо куряче філе, помідори і кабачки на дерев'яні шпажки.

Тепер нам треба викласти шпажки на краю форми для запікання або невеликого листа. А в сам деко або форму налити з півсклянки теплої води.

І в такому вигляді відправляємо форуму з шашлычками в духовку. розігріту до 220 градусів, на 20-25 хвилин. За цей час будуть готові і овочі, і куряча грудка.

Викладаємо курячі шашлички на тарілку, прикрашаємо зеленню і кличемо всіх до столу. Приємного апетиту!

курячі шашлички з помідорами і кабачками в духовці фото 10Поради та рекомендації:

Я використовувала молодий кабачок-цукіні, але ви можете взяти кабачки іншого сорту. Якщо при цьому ваші кабачки будуть старими, то раджу зрізати з них шкірку: навіть після запікання вона буде грубувата. Якщо кабачок у вас великий, ріжте його на кубики розміром шматочки курячого філе.

Загрузка...