Омлет по-французьки з багетом: рецепт

Сніданки для мене – дуже важливо і обов'язково. Адже це початок дня і те, яким воно буде, має велике значення: і для настрою, і планів, і для їх реалізації. Тому я зазвичай багато уваги приділяю сніданку – не в тому сенсі, що витрачаю на нього багато часу, а в тому, що намагаюся зробити його і смачним, і цікавим, і апетитним. Один з моїх улюблених варіантів – омлет на сковороді з начинкою.

Справа в тому, що такий сніданок дає багато простору для кулінарної творчості: адже можна скільки завгодно експериментувати з начинкою, пробуючи різні поєднання і використовуючи нові ідеї. Ось ви чули про омлет по-французьки? Це дуже цікавий рецепт, в першу чергу із-за незвичайної і смачної начинки для омлету.

Омлет по-французьки з багетом

І готувати його просто і швидко – що теж важливо, якщо вранці ви поспішаєте на роботу. Так що для того, щоб задати настрій на цілий день, така страва дуже підійде. Як приготувати омлет з начинкою на сковороді по-французьки, я вам із задоволенням розповім. Ходімо на кухню?

Склад:

На 1 порцію:

  • 2-3 скибочки багета;
  • 1 невеликий помідор;
  • 100 гр шинки;
  • 20 гр вершкового масла;
  • 2 яйця;
  • сіль, чорний перець.

Як приготувати омлет по-французьки з багетом:

Багет нарізаємо скибочками товщиною близько 1 см. І ріжемо кожну скибочку на 4-6 частин. Виходять досить великі шматочки багета.

Помідор ріжемо теж досить крупно – на 8 частин. Замість звичайних помідорів можна використовувати черрі. Але в такому разі вам потрібно буде розрізати їх навпіл. І черрі, зрозуміло, буде потрібно більше – 3-4 шт на 1 порцію.

Шинку нарізаємо кубиками зі стороною приблизно 1 див.

Яйця розбиваємо в зручну ємність, солимо і перчимо за смаком. За допомогою міксера або звичайного віночка розмішуємо до однорідності.

Вершкове масло розтоплюємо на сковороді. Викладаємо шматочки багета і обсмажуємо з двох боків до рум'яного кольору.

Додаємо на сковороду до багета помідор і шинку, прогріваємо всі разом буквально 1-2 хвилини на середньому вогні.

Потім виливаємо на сковороду яйця.

Омлет по-французьки з багетом

Накриваємо сковорідку кришкою і готуємо омлет на маленькому вогні до тих пір, поки яйця не схопляться.

Омлет по-французьки з багетом

Викладаємо французький омлет з начинкою на тарілку, прикрашаємо за бажанням зеленню і подаємо відразу ж, поки він не охолов.

Омлет по-французьки з багетом

Приємного апетиту!

Поради та рекомендації:

Вся родзинка цієї страви – в багеті. Саме він робить омлет незвичайним і цікавим. Тому не ігноруйте цей інгредієнт, коли будете готувати ось такий сніданок. Що ж стосується інших складових, то я не буду так категорична: ви можете щось додати або прибрати на ваш розсуд. Приміром, шинку замінити на копчену телятину, омлет посипати зверху сиром або додати на сковороду ще овочі: кукурудзу, солодкий перець і т. д.

І ще один момент. Це не класичний французький омлет, це омлет по-французьки, швидше, ідея, яким може бути сніданок у французькому стилі. Можливо, у вас виникне свій варіант, своє бачення страви з такою назвою. Буду дуже рада, якщо ви поділитеся своїми думками на цей рахунок у коментарях.

Загрузка...