Омлет з помідорами і сиром: рецепт з фото

Якщо у вас в сім'ї з ранку всі поспішають – хто на роботу, хто на навчання, а хто – у дитячий садок, то ви напевно знаєте, як важко деколи буває приготувати сніданок: треба ж і швидко, і ситно, і звичайно, смачно! Я теж стикаюся з цією проблемою, тому з великим трепетом ставлюся до рецептів, підходить під мої вимоги до сніданків для всієї родини. У мене вже є своя маленька колекція таких страв: в залежності від настрою і наявності продуктів я і вибираю з них той, який буду готувати з ранку. Один з таких рецептів – омлет з помідорами і сиром на сковороді.

Омлет з помідорами фото 13

Він дійсно виходить дуже смачним, при цьому виглядає дуже апетитно і подобається всім моїм домочадцям без винятку. З-за того, що готується такий омлет з помідорами на сковороді, а не в духовці, вам потрібно всього пару хвилин, щоб подати до столу чудовий сніданок. Скажу вам навіть більше: це блюдо можна сміливо запропонувати залишилися на ніч гостям: настільки вона ефектна, яскраве і смачне. Так що прошу любити і жалувати: рецепт омлету з помідорами і сиром – відмінний сніданок і в будні, і у вихідні!

Омлет з помідорами фото 12

Склад:

На 1 порцію:

  • 2 великих яйця (або 3 дрібних);
  • 50 г твердого сиру;
  • 1 невеликий помідор;
  • зелень;
  • сіль, чорний перець за смаком;
  • 20 г вершкового масла.

Як приготувати омлет з помідорами і сиром:

Спочатку займемося начинкою. Помідор ріжемо невеликими кубиками, сир тремо на середню або дрібну терку, зелень дрібно рубаємо. Я використовую зазвичай петрушку, але підійде і кріп, базилік, селера, і рукола – беріть всі, що любите.

Яйця збиваємо міксером до однорідності. Власне, роботу техніки може замінити звичайна вилка – просто їй доведеться попрацювати трошки довше.

Солі і перчимо майбутній омлет, знову перемішуємо.

На сковороді розтоплюємо вершкове масло. Коли воно повністю стане рідким, прокручуємо сковорідку так, щоб масло покрило всю поверхню дна сковороди.

А потім виливаємо масло в ємність зі збитими яйцями. Таким чином, у нас і сковорода змазана, і масло для омлету розтопилося.

Перемішуємо яйця з маслом і з разу ж виливаємо на сковороду, що стоїть на середньому вогні.

Не робіть вогонь надто великим – омлет і так швидко схопиться. Чекаємо, коли його зовнішня сторона стане твердою (допускається, якщо вона буде ще досить «живий», це навіть краще, ніж передержанный на вогні омлет).

І знімаємо омлет зі сковороди, намагаючись не порвати його. Викладаємо на велике блюдо.

Подумки поділяємо омлет на дві частини, одну з яких викладаємо начинку.

І накриваємо частина з начинкою другою половинкою. Діємо швидко, щоб омлет залишався гарячим. Саме тому начинку слід приготувати заздалегідь, щоб на цьому етапі не витрачати на неї час.

Омлет з помідорами фото 11

Ось і все, ми приготували омлет на сковороді з помідорами і сиром, його можна подавати на стіл. Ви можете прикрасити його зеленню і доповнити скибочками шинки або слабосоленої сьомги, щоб зробити сніданок більш ситним.

Приємного апетиту!

Тепер ви знаєте, як приготувати омлет з помідорами і сиром – сніданок, який припаде до душі абсолютно всім. Розкажете потім у коментарях, як вас хвалили домочадці, після того, як спробували цю страву?

Загрузка...