Риба з морквою і цибулею в томаті: рецепт з фото

Дорогі друзі, на жаль, я не можу віднести себе до тих людей, яким мама в дитинстві готувала таке блюдо, як риба з морквою і цибулею в томаті. Про цьому чудовому рибному рецепт я дізналася відносно недавно, але дуже смачна риба в томатному соусі з овочами вже встигла полюбитися всім членам моєї родини. Більшості з вас, цей рецепт відомий як риба в томатному маринаді, її часто можна було зустріти в радянських їдальнях, в піонерських таборах і санаторіях.

Риба з морквою і цибулею в томаті - рецепт з фото_14

Не можу сказати, що тушена риба з морквою і цибулею в томаті, це простий рецепт. Весь процес трохи розтягнутий у часі, тому як потрібно приготувати і цибулю, і моркву, потім посмажити саму рибу, а потім всі разом запікати в духовці. Але, ця риба в томатному соусі з овочами виходить настільки смачною, що час за приготуванням пролітає дуже швидко.

Склад:

  • 1 кг філе морського окуня (хек, минтай, зубатка)
  • 2 яйця
  • 3-4 ст. л. борошна
  • 200 гр. моркви
  • 150 гр цибулі
  • 2 ст. л. томатної пасти
  • сіль і перець

* вказана вага розмороженої риби без льоду

Як приготувати рибу з морквою і цибулею в томаті:

Першим ділом займемося підготовкою овочів: ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями, моркву натираємо на крупній тертці.

Обсмажуємо на рослинному маслі спочатку цибулю до золотистої прозорості.

Потім окремо обсмажуємо моркву.

Кладемо цибулю і моркву в глибоку тарілку. Додаємо сіль, мелений перець і томатну пасту за рецептом.

Перемішуємо наш томатний маринад для риби ложкою, і відставляємо в сторону.

Риба з морквою і цибулею в томаті - рецепт з фото_05

Тепер займемося рибою. Кожне філе риби розрізати на 3-4 частини, у залежності від розмірів самого філе. Посолити і поперчити.

Риба з морквою і цибулею в томаті - рецепт з фото_06

Тепер готуємо кляр: в одній тарілці збиваємо яйця, в іншу-насипати борошно. Підготовлені шматочки риби спочатку обвалюємо в борошні.

Потім опускаємо яйце, щоб рибні шматочки повністю вкрилися яєчним кляром.

Риба з морквою і цибулею в томаті - рецепт з фото_08

Викладаємо шматочки риби в клярі на розігріту сковорідку з олією, і смажимо на середньому вогні до золотистої скоринки.

Риба з морквою і цибулею в томаті - рецепт з фото_09

Рибу на сковорідці потрібно буде один раз перевернути. Оскільки розморожене рибне філе містить багато вологи, то і смажитися воно буде довше, ніж свіжа риба.

Обсмажені шматочки риби викладаємо у вогнетривку форму для запікання, розташовуючи їх щільно один до одного.

Зверху на рибу рівномірно розподіляємо цибулю і моркву в томаті, яку ми підготували раніше.

Тепер накриваємо форму фольгою і відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів на 30-40 хвилин. При запіканні дуже важливо не перетримати нашу страву. Наше завдання прогріти всі інгредієнти, щоб риба з морквою і цибулею в томаті ввібрала в себе томатний маринад, але не більше. Під час запікання в формі наша риба в томатному соусі з овочами не має вирувати. Інакше яєчний кляр на рибі стане м'яким, і «буде жити своїм життям, окремо від риби.

Готову рибу з морквою і цибулею в томаті дістаємо з духовки і даємо страві трохи охолонути. Потім викладаємо на тарілку, і їмо! Приємного всім апетиту, і смачної рибки!

Риба з морквою і цибулею в томаті - рецепт з фото_16

Поради та рекомендації:

У рецепті вказана вага розмороженої риби, без льоду, і з якої стекла зайва вода. Коли будете купувати рибу в магазині, орієнтуйтеся на вагу 1,5-2,0 кг. в замороженому вигляді з глазур'ю. Щоб приготувати рибу з морквою і цибулею в томаті, я використовувала заморожене філе морського окуня. Дуже смачна і недорога рибка!

Зрозуміло, філе повинно бути без кісток і бажано без шкірки. Замість запікання в духовці, ви можете зробити тушковану рибу з морквою і цибулею в томаті в каструлі, або мультиварці, але на дуже маленькому вогні.

Загрузка...