Скумбрія запечена у фользі в духовці: рецепт з фото

У вас є в наявності ціла потрошені тушки скумбрії, і ви не знаєте, як смачно приготувати цю недорогу рибку? Скумбрія запечена у фользі в духовці – відмінне рішення для корисного і ситної вечері. В результаті виходить дуже смачна скумбрія запечена у фользі в духовці, яка, як правило, подобається всім без винятку.

Скумбрія запечена у фользі в духовці фото_02

Для смаку і аромату я фарширую рибу свіжою зеленню і дольками лимона, вийшло просто чудово. Завдяки фользі всі аромати і соки залишаються всередині, тому риба скумбрія запечена в духовці у фользі виходить особливо смачною. Мені здається, ще краще запекти скумбрію на мангалі, щоб риба придбала цей неповторний аромат димку. Але в негоду чи в умовах квартири цілком можна обійтися і духовкою. Приступимо?

Інгредієнти:

  • 1 скумбрія
  • 0,5 лимона
  • пучок петрушки
  • 20 г вершкового масла
  • 0,5 ч. л. солі
  • 0,25 ч. л. чорного меленого перцю
  • 0,25 спецій для риби
  • 1-2 ст. л. соняшникової олії

Як запекти скумбрію в духовці смачно:

Рибу попередньо розморозимо при кімнатній температурі. Помиємо під проточною водою. Відріжемо голову, зябра. Разрежем черевце і дістанемо всі нутрощі. Ще раз помиємо скумбрію зовні і зсередини.

Натремо рибу сумішшю з солі, чорного перцю і сушених спецій, збризніть соком лимона.

Вершкове масло разрежем на тонкі шматочки і вставимо їх всередину черевця.

Петрушку помиємо і обсушим від зайвої вологи. Відріжемо стебла. Начиним скумбрію зеленню петрушки.

Від лимона відріжемо кілька тонких часточок і вставимо їх всередину черевця, щоб скумбрія запечена у фользі в духовці вийшла особливо ароматною.

Поллємо рибу олією і щільно загорніть в кілька аркушів харчової фольги.

Переклавши її на лист і поставимо в попередньо розігріту до 190 градусів духовку. Від величини риби залежить те, скільки запікати скумбрію у фользі в духовці. Зазвичай це займає 25-30 хвилин.

Коли скумбрія буде готова, обережно розгорнемо фольгу. Дістанемо з риби зелень і часточки лимона. Розділимо тушку на два філе. Дістанемо хребет і кісточки. Будемо подавати готову страву гарячим з гарніром з картопляного пюре або свіжих овочів.

Скумбрія запечена у фользі в духовці фото_08

Приємного апетиту!

Загрузка...