Суп з червоної риби з італійськими нотками:рецепт

Багато належать до перших страв із риби з певною настороженістю, вважаючи, що вони рідко виходять вдалими. Можливо, ці «знавці» просто не куштували смачний суп з червоної риби!

У мене ж є напрочуд гарний рецепт супу з червоної риби з – простий, але дуже смачний. Я часто його готую, і завжди він усім подобається – і чоловікові, і доньці, і навіть свекрусі... Хочете, поділюся з вами секретами його приготування?

суп з червоної риби фото 7

Інгредієнти:

  • 300 г супового набору з червоної риби (хребти, черевця);
  • 250 г картоплі;
  • 1 невелика морквина;
  • 1 невелика цибулина;
  • 1 невеликий лавровий листочок;
  • 2-3 горошини чорного перцю;
  • чорні маслини;
  • сіль, чорний мелений перець – за смаком;
  • зелень для прикраси.

Як приготувати суп з червоної риби:

Шматочок риби моєму холодною водою, видаляємо плівки, залишки нутрощів (якщо вони трапляються).

Заливаємо рибу 0,8 л холодної води, доводимо до кипіння на великому вогні. Видаляємо виділилася піну, кладемо цибулину, сіль, перець горошком і варимо на маленькому вогні 12-15 хвилин (час варіння залежить від товщини риби).

Поки риба вариться, чистимо та миємо картоплю і моркву. Картоплю нарізаємо кубиками розміром 1,5-2 см, а моркву – тонкими (завтовшки 2-3 мм) півкільцями.

З бульйону виймаємо рибу і цибулину (цибулину викидаємо). Рибу викладаємо на тарілку для охолодження. Коли вона трохи охолоне, розбираємо - видаляємо кістки, плавники і ділянки жиру (інакше суп буде занадто жирним).

В бульйон закидаємо моркву і картоплю, доводимо до кипіння на сильному вогні. Потім зменшуємо вогонь до самого маленького і варимо овочі 12-15 хвилин, майже до готовності.

Маслини ріжемо упоперек на кільця, на 3-4 частини кожну. Опускаємо в бульйон з овочами рибу і маслини, пробуємо на сіль, додаємо чорний мелений перець за смаком і варимо на маленькому вогні 3-4 хвилини, до готовності картоплі і моркви.

Готовий суп наливають у тарілку і подаємо. При бажанні можна прикрасити суп з червоної риби дрібно нарізаною зеленню – кропом, петрушкою, зеленою цибулею.

суп з червоної риби фото 7

Поради та рекомендації:

Для того, щоб суп з червоної риби вийшов смачним, найголовніше – купити гарну рибу. Для цього першого страви підходить будь-яка червона риба – лосось, горбуша, форель... Можна взяти свіжу рибку, і заморожену – це не матиме принципового значення. Але будьте обережні з рибою з морозильної камери – погано, якщо вона кілька разів розморожувалася-заморожувалася. Таку рибку я не раджу вам купувати для цього супу, ні для будь-якої іншої страви.

суп з червоної риби фото 8

Крім того, намагайтеся купувати шматки, на яких на кістках залишилося досить багато м'якоті. Тоді у вас в тарілці буде багато риби, суп буде насиченим і смачніше.

Це – бюджетний варіант супу. Але, звичайно, можна його приготувати суп із червоної риби з стейка. В такому випадку можна не розбирати рибу на шматочки, а залишити великим шматком, видаливши лише частину хребта.

Загрузка...