Теплий салат з печінкою, яйцем і помідором

Навіть не знаю, з чого почати, розповідаючи про цю страву. По-перше, це дуже смачно – а це найголовніше, на мій погляд. По-друге, дуже апетитно – що теж важливо. По-третє, звичайно ж корисно, це факт, і всі інгредієнти цього салату вам це підтвердять з великим задоволенням і величезною гордістю.

Що мені ще дуже імпонує, так це незвичайність страви – погодьтеся, рецепт теплого салату з печінкою не побитий і дуже цікавий, його не можна порівняти зі звичним «Олів'є» або «Оселедцем під шубою».

салат з печінкою фото 11

Буває, я готую його для гостей, якщо збирається душевна компанія друзів, що цінують хороші і смачні рецепти. А іноді в затишне недільний ранок в якості гарного і ситного сніданку для всієї родини – так-так, я іноді їх так балую (і себе заодно). Загалом, це дійсно чудовий рецепт – дуже яскравий (як за зовнішнім виглядом, так і за смаком), ошатний і насправді смачний.

салат з печінкою фото 12

Склад: На 1 порцію:

  • 100-150 г курячої печінки;
  • рослинна олія для смаження печінки;
  • сіль, чорний перець;
  • листя салату (4-6 шт в залежності від розміру);
  • 1 варене яйце;
  • 1 невеликий помідор;
  • 1-2 ч. л. бальзамічного оцту;
  • 1 ст. л. тертого пармезану.

Як приготувати салат зі смаженою печінкою:

Почнемо приготування з інших інгредієнтів, крім печінки – її ми будемо готувати в останню чергу. На тарілку, в якій будемо подавати салат, викладаємо порвані на невеликі частини салатні листя.

Яйце відварюємо в круту, остуджуємо і ріжемо крупно – на 8 частин.

Також крупно ріжемо помідор. Як варіант, можна взяти для цього салату не один невеликий помідор, а кілька помідорів черрі. У такому випадку їх можна просто розрізати на 2 частини. З черрі, як мені здається, салат буде виглядати ще краще.

Викладаємо на салатні листя помідорів і яйце.

Курячу печінку миємо, обсушуємо з допомогою паперового рушника.

Смажимо печінка на рослинному маслі до готовності. Пам'ятайте, що куряча печінка готується дуже швидко, не варто перетримувати на вогні, щоб вона не стала сухуватою. Готову печінку солимо і перчимо за смаком.

І відразу ж викладаємо теплу печінку на тарілку з салатними листям, помідором і яйцем. Це важливо, адже, як ви пам'ятаєте, ми готуємо саме теплий салат, так що не дайте печінки можливості охолонути.

Тепер черга заправки для теплого салату з печінкою. Знаю, що багато хто в такому випадку використовують майонез, але мені здається, що це далеко не самий кращий варіант, навіть якщо мова йде про домашній майонез. Тут потрібно щось легше, більш цікаве... Гарною ідеєю, на мою думку, буде використовувати в якості соусу для теплого салату з печінкою бальзамічний оцет (бажано кремоподібний).

І останній штрих – тертий пармезан. Просто посипаємо їм зверху салат зі смаженою печінкою.

салат з печінкою фото 10 Ну ось, тепер ви знаєте смачний рецепт теплого салату з печінкою, яким можна приємно здивувати гостей на будь-якому святковому застіллі. Вдалої вам готування!

Поради та рекомендації: Ще раз хочу звернути вашу увагу, що краще все-таки готувати цей салат з печінкою без майонезу. Якщо ви не любите або не можете купити бальзамічний оцет, то можна замінити його на якийсь інший соус, наприклад, соєвий. Ще варіант – суміш лимонного соку, гірчиці в зернах і рослинного масла. Навіть 1-2 ложки оливкової олії будуть більш підходящої заправкою для цього салату, ніж майонез.

Загрузка...