Тонкі млинці на кефірі: рецепт з фото

Цей рецепт тонких млинчиків на кефірі я дізналася від своєї бабусі. З дитинства я обожнювала приходити до неї на кухню і спостерігати, як вона замішувала тісто на тонкі млинці на кефірі, наливала його на чавунну сковороду і спритно перевертала золотисті млинці. Тепер я сама часто балую рідних тонкими і ніжними млинцями з різноманітними начинками або просто з полуницею та шоколадом, як сьогодні. У тісто для солодких виробів можна додати дрібку меленої кориці або ваніліну для аромату.

Тонкі млинці на кефірі: рецепт з фото

Склад:

  • 500 мл кефіру 1-2,5% жирності;
  • 5 ст. л. борошна;
  • 3 яйця;
  • 1 ст. л. рослинного масла;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 0,5 ч. л. соди;
  • 0,5 ч. л. солі.

Як приготувати тонкі млинці на кефірі:

У посуд з високими бортиками уб'ємо три яйця. Додамо дрібну сіль, цукровий пісок і харчову соду. Віночком потрібно збити суміш, щоб сухі інгредієнти як слід розчинилися.

Увіллємо в отриману яєчну масу частина кефіру кімнатної температури, приблизно одну третину від загальної кількості. Змішаємо все віночком.

Додамо в тісто просіяне борошно. Щоб тоненькі млинці на кефірі вийшли ніжними, використовуйте якісну борошно вищого сорту.

Перемішати тісто з борошном, домагаючись однорідної консистенції.

Додаємо в суміш залишився кисломолочний продукт. Так тісто вийде ніжним, без грудочок.

Останнім додамо очищену олію. Воно допоможе зробити тонкі млинці на кефірі еластичними. Знову ретельно перемішати всі інгредієнти віночком.

Дамо тісту відпочити 15 хвилин, щоб він настоявся.

В цей час раскалим сковороду. Змастимо її поверхня невеликою кількістю олії без запаху. Зручно використовувати кулінарну силіконову кисть.

Акуратно виливаємо на гарячу сковороду трохи тіста. Обертаючи сковороду, рівномірно розподілимо тісто по поверхні.

Обсмажимо млинець до золотистого кольору. Потім обережно перевернемо його, допомагаючи собі лопаткою. Обсмажимо його на середньому вогні до готовності.

Потім перекладемо тонкі млинці на кефірі на суху тарілку.

Спечемо все млинці. У мене в результаті вийшло 16 штук.

В готові млинці на кефірі можна загорнути улюблену начинку. Солодкі млинці будемо подавати з рідким медом, варенням, шоколадним топпінгом, солоні – зі сметаною.

Тепер ви знаєте, як смажити тонкі млинці на кефірі. Вони виходять повітряними і особливо ніжними. А як ви готуєте млинці? Які начинки найулюбленіші у вашій родині? Буду чекати ваших коментарів!

Рекомендую приготувати: Картопляні млинці на молоці з сиром і зеленню

Приємного апетиту!

Загрузка...