Тонкі млинці на молоці: рецепт з фото покроково

Багато читачів запитують мене в коментарях, як приготувати тонкі млинці на молоці. Я вирішила поділитися з вами простим перевіреним рецептом, як спекти млинці на молоці: тонкі і надзвичайно смачні. Вони виходять ніжними і повітряними, при цьому млинці не рвуться. Тому їх дуже зручно фарширувати різними начинками, наприклад, сиром з родзинками, полуницею з шоколадом, куркою з грибами, м'ясом зі свіжою зеленню або сьомгою та сиром фета.

Тонкі млинці на молоці: рецепт з фото покроково

Склад:

  • 750 мл. молока
  • 240 гр. борошна
  • 3 яйця
  • 3 ст. л. рослинного масла
  • 1 ст. л. цукру
  • 1 ч. л. солі

Як приготувати тонкі млинці на молоці:

В глибоку посуд уб'ємо три курячих яйця. Всиплемо до них ложку цукру і поварену сіль.

Віночком зіб'ємо суміш до однорідної маси. Занадто довго збивати не будемо. Нам лише необхідно, щоб сухі інгредієнти розчинилися.

Молоко попередньо подогреем, щоб воно стало трохи теплим, приблизно 35-40 градусів. Потім увіллємо в збиті яйця 250 мл пастеризованого молока. Решту молока поки відставимо убік. Перемішати тісто віночком до однорідної консистенції.

В кілька прийомів введемо просіяне пшеничне борошно. Щоб уникнути появи дрібних грудочок в тесті, будемо кожен раз перемішувати рідку суміш з борошном.

У підсумку вийде густе однорідне тісто. Якщо хочете спекти на сніданок солодкі тонкі млинці на молоці, на цьому етапі додайте в суміш щіпку кориці або ваніліну.

Тепер увіллємо в отриману суміш залишилося тепле молоко. Так тісто вийде однорідним, без грудочок, і його буде зручніше готувати.

Останнім додамо рослинне масло, обов'язково без запаху. Завдяки соняшниковій олії тонкі млинці на молоці вийдуть ніжними, еластичним і не будуть рватися.

Дамо готовому тісту настоятися. Накриємо його сухою тканиною і поставимо в сухе тепле місце (біля гарячої батареї або включеної плити) на 15 хвилин.

Як приготувати тонкі млинці на молоці без особливих зусиль ви вже знаєте, залишилося їх спекти. Для цього зручно використовувати антипригарну сковороду або блинницу. Заздалегідь раскалим сковороду. Змастимо її рослинним маслом, використовуючи силіконову кисть.

Виллємо на змащену сковороду трохи тіста і, обертаючи її круговими рухами, розподілимо тісто по сковороді рівномірним шаром.

Обсмажимо тонкий млинець на молоці до золотистого відтінку.

Потім перевернемо його, використовуючи лопатку, і обсмажимо півхвилини з іншого боку.

Будемо викладати готові вироби на плоске блюдо стопкою. Кожен млинець можна змастити топленим маслом.

Тепер і ви знаєте, як спекти млинці на молоці тонкі легко і швидко. Будемо подавати їх з рідким медом, ягідним джемом, шоколадом або покласти всередину кожного улюблену начинку.

Тонкі млинці на молоці: рецепт з фото покроково

А яка улюблена начинка для млинців у вас? Напишіть свій варіант у коментарях і приємного апетиту!

Загрузка...