Фрикадельки з грибами і овочами в горщиках

Ось за що я люблю готувати в горщиках, так це за простоту, не потрібно влаштовувати ніяких танців з бубнами, закинув всі продукти в горщики, поставив у духовку, а через певний час все готово, та ще й смачно неймовірно.

Якщо у вас немає горщиків, можна використовувати мультиварку, або скласти всі інгредієнти у велику форму, і накрити фольгою.

Інгредієнти на 4 горщика:

  • 250 гр. грибів (я використовувала заморожені опеньки)
  • 1 велика цибулина
  • 4 маленькі картоплини
  • 12 качанчиків замороженої брюссельської капусти
  • 2 зубки часнику
  • 1 яйце
  • 1 столова ложка
  • 3 столові ложки води
  • сіль, чорний перець горошком, солодка мелена паприка, кріп
  • окріп

Приготування:

Цибулю дрібно порізала, картоплю кубиками, капусту і гриби не размораживала.

Першими в горщики поклала гриби.

Слідом на гриби половину цибулі, потім по 3 брюссельської капусти в кожен горщик, зверху знову цибулю і потім картоплю, посолила, додала по 3 горошини чорного перцю, по 1 чайній ложці паприки і по парі пучок кропу.

У фарш додала яйце, видавила часник, посолила, поперчила, додала мукул і 3 ложки води, все добре вымесила і відбила, зліпила фрикадельки і поклала їх у горщики.

В центр між фрикадельками влила окріп так, щоб вода тільки покривала овочі, закрила горщики кришками і поставила на 40 хвилин у духовку розігріту до 200 градусів.

Ось і всі маніпуляції, в результаті вийшло дуже смачне блюдо, яке можна віднести скоріше до першого, тому що на виході вийшло багато бульйону.

Загрузка...