Хачапурі з сиром на кефірі: рецепт фото

Сьогодні я хочу вам розповісти, як приготувати хачапурі з сиром на кефірі. Відразу обмовлюся – я не буду стверджувати, що мій рецепт – самий правильний і вірний. Швидше за все, ви зустрічали і інші, відмінні від моїх, хачапурі. І в цьому немає нічого дивного: ось такі смачні і популярні страви завжди мають кілька варіантів, і з'ясовувати, який же з них найбільш правильний, немає сенсу – кожен рецепт має право на існування.

Можна провести аналогію з червоним борщем - у кожної господині він свій. Так само і хачапурі.

Хачапурі з сиром на кефірі на сковорідці

Мій рецепт хачапурі – на кефірі на сковороді, а хтось готує їх з іншого тіста і пече в духовці... головне, щоб в результаті вийшло смачно, апетитно і неодмінно хотілося повторити. Сподіваюся, мій варіант хачапурі на сковорідці на кефірі вам сподобається, і ви будете робити їх саме таким чином.

Отже, як приготувати хачапурі з сиром в домашніх умовах – покроковий рецепт з усіма подробицями до ваших послуг.

Хачапурі з сиром на кефірі на сковорідці

Склад:

Для тіста:

  • 1 склянка кефіру;
  • 2,5 - 3 склянки борошна;
  • 1 яйце;
  • по 1 чайній ложці цукру і солі;
  • 2 столові ложки рослинного масла;
  • 1 чайна ложка соди;
  • 1 чайна ложка яблучного оцту.

Для начинки:

  • 400 г адегейского сиру;
  • невеликий пучок кропу;
  • 1-2 зубки часнику;
  • сіль за смаком.

Як приготувати хачапурі з сиром на кефірі:

Яйце збиваємо з сіллю, цукром і олією з допомогою міксера.

Як я вже казала, у нас буде тісто на хачапурі на кефірі.

Додаємо гашену соду (звичайно, для кефіру тесту це можна не робити, але так надійніше – смак соди точно відчуватися не буде) і кефір. Перемішуємо.

частинами додаємо борошно, весь час перемішуючи.

У процесі додавання борошна міняємо віночки на спіральні – для тесту.

Тісто повинне вийти м'яким, добре тримає форму, але ще трохи липким. З борошном важливо не переборщити, щоб хачапурі не вийшли твердими. Краще при розкочуванні трохи підсипати робочу поверхню борошном. Тісто загортаємо у плівку і відставляємо приблизно на півгодини.

Адегейский сир розминаємо з допомогою блендера, додаємо до нього дрібно порізаний кріп і часник, пропущений через часникодавку.

У нас вийде однорідна маса. Пробуємо її – можливо, знадобиться її присолити.

Тісто формуємо довгою ковбаскою, нарізаємо впоперек на 8-10 шматочків. Кожен шматочок розгортаємо в корж діаметром приблизно 15 -18 див. В центр коржі кладемо начинку.

Краю акуратно збираємо нагорі в «мішечок» і добре защипуємо, намагаючись не залишити всередині повітря (інакше при подальшій розкочуванні будуть утворюватися повітряні бульбашки).

Мішечок перевертаємо, придавлюємо руками і злегка розкочуємо качалкою. Потім перевертаємо ще раз і знову акуратно розгортаємо. Сильно не тиснемо, щоб тісто не урвався, і не витекла начинка.

Готові коржі викладаємо на розігріту суху сковорідку. Випікаємо хачапурі на кефірі з сиром на сковороді на невеликому вогні (приблизно 1,5 – 2 хвилини першу сторону). Як тільки одна сторона підрум'яниться, перевертаємо на інший і прикриваємо кришкою.

Випікаємо до золотистого кольору.

Хачапурі хороші і в гарячому, і в холодному вигляді.

Хачапурі з сиром на кефірі на сковорідці

Приємного апетиту!

Хачапурі з сиром на кефірі на сковорідці

Звичайно, це лише один з варіантів, як готувати хачапурі. Якщо у вас є свій, перевірений рецепт, відмінний від мого, розкажіть, будь ласка, мені дуже цікаво!

Загрузка...