Шоколадний маннік на кефірі: рецепт з фото

Шоколадний маннік на кефірі з какао – це смачна і ароматна випічка. Цей рецепт перевірений мною неодноразово і завжди вдається на славу. Манник виходить повітряним, м'яким, з легким цитрусовим смаком. До речі, крім апельсина, в тісто можна додавати різні горіхи, цукати, сухофрукти, свіжі або заморожені ягоди. Урізноманітнити смак також допоможуть спеції, можна додатково використовувати корицю, мелений імбир, гвоздику або кардамон. Отже, давайте почнемо, і я докладно розповім вам, як приготувати маннік на кефірі, щоб він вийшов ніжним і смачним.

Шоколадний маннік на кефірі фото_09

Інгредієнти:

  • 160 г манної крупи
  • 250 мл кефіру
  • 100 г вершкового масла
  • 3 яйця
  • 200 р пшеничного борошна
  • 2 ст. л. какао-порошку
  • 180 г цукру
  • 1 стиглий апельсин
  • 1 ч. л. розпушувача
  • щіпка ваніліну

Як приготувати шоколадний маннік на кефірі:

Окремо змішаємо всі сухі інгредієнти. До пшеничного борошна додамо какао порошок, розпушувач і ванілін для аромату.

Шоколадний маннік на кефірі фото_10

Перемішаємо компоненти віночком, домагаючись однорідності.

Шоколадний маннік на кефірі фото_11

З'єднаємо кефір з манною крупою. Перемішаємо, щоб крупа набухла.

Шоколадний маннік на кефірі фото_12

З апельсина знімемо цедру. Разрежем фрукт і витиснемо сік з однієї половини. Увіллємо сік в суміш з кефіру і манка.

Шоколадний маннік на кефірі фото_13

Яйця з'єднаємо з цукром.

Шоколадний маннік на кефірі фото_14

взобьем Міксером яйце до пишної світлої маси, як того вимагає рецепт шоколадного лепешняку кефірі.

Шоколадний маннік на кефірі фото_01

Потім додамо в збиті яйця цедру апельсина.

Шоколадний маннік на кефірі фото_02

Растомим вершкове масло, трохи остудимо і наллємо в яєчну суміш.

Шоколадний маннік на кефірі фото_03

Тепер додамо набряклу манну кашу з кефіром і апельсиновим соком.

Шоколадний маннік на кефірі фото_04

Ретельно перемішати міксером. Введемо в тісто суху суміш з борошна і какао. Просеем інгредієнти через сито, щоб не було грудочок.

Шоколадний маннік на кефірі фото_05

Готове тісто ще раз перемішати міксером, щоб всі компоненти з'єдналися, а маса стала густою і однорідною.

Шоколадний маннік на кефірі фото_06

Тепер нам залишилося спекти маннік на кефірі до готовності. Перельем тісто у форму для випічки і поставимо в гарячу духовку. Випікати будемо при 200 градусах 40 хвилин. Перевіримо готовність випічки дерев'яною шпажкою. Якщо вона суха, манник можна діставати з духовки.

Шоколадний маннік на кефірі фото_07

Обережно дістанемо виріб з форми, повністю остудимо і посиплемо зверху цукровою пудрою.

Шоколадний маннік на кефірі фото_08

будемо Подавати з молоком, чаєм або кавою.

Приємного апетиту!

Загрузка...