Яєчня в млинці з шинкою і помідорами – незвичайний сніданок для всієї родини

Коли дочка просить вранці приготувати млинці, а чоловік натякає, що хоче яєчню, мені не доводиться готувати два різних сніданку – у мене на цей випадок є чудовий рецепт-компроміс: яєчня в млинці з шинкою і помідорами.

Так, це блюдо дещо складніше, ніж просто запашні яйця, але все ж не таке мудроване, як може здатися на перший погляд. Хочете, я вас навчу, як приготувати незвичайний, але смачний сніданок для всієї родини?

Яєчня в млинці фото 12Склад:

Для яєчні:

На 1 порцію:

  • 1 несолодкий млинець (діаметром 20-22 см);
  • 1 яйце;
  • 0,5 невеликого помідора;
  • 1-2 скибочки шинки;
  • 1-2 скибочки сиру;
  • сіль;
  • зелень для прикраси.

Для тесту на млинці:

  • 0,5 л молока;
  • 2 столові ложки рослинного масла;
  • 2 яйця;
  • 1 чайна ложка цукру;
  • 1/3 чайної ложки морської солі.
  • 8-9 столових ложок з гіркою борошна.

Приготування:

Крім яєчні, блін у нас буде і інша начинка – так вийде і поживніше, і смачніше, і цікавіше. Ріжемо дрібними кубиками сир, шинку і свіжий помідор. Перемішуємо – це і буде наша начинка.

Випікаємо несолодкий млинець і залишаємо його на сковороді (або викладаємо приготований заздалегідь млинець на сковороду, розігріваємо).

Відступивши 2-3 см від краю, викладаємо кільцем начинку так, щоб у центрі цього кільця залишилося достатньо місця для яєчні.

Розбиваємо яйце в центр кільця з начинки. Робимо це акуратно, щоб не пошкодити жовток.

Загортаємо краї млинця так, щоб вийшов відкритий конвертик.

Готуємо на невеликому вогні до тих пір, поки не схопиться білок. Можна накрити сковорідку кришкою.

Тепер швидко, але акуратно викладаємо яєчню в млинці на тарілку, прикрашаємо зеленню, солимо за смаком і відразу ж подаємо, поки наше блюдо ще тепле.

Яєчня в млинці фото 8Приємного апетиту!

P. S. Для тих, у кого під рукою немає вдалого рецепта несолодких млинчиків, із задоволенням поділюся своїм:

Збиваємо яйця, сіль і цукор міксером. Додаємо половину молока, перемішуємо. Насипаємо борошно, знову перемішуємо міксером. У нас виходить однорідне тісто. Додаємо молоко, що залишилося. Знову працюємо міксером. Разом отримуємо досить рідке тісто, по консистенції воно буде ще рідший, ніж нежирна сметана. Остаточну густоту тіста ви можете регулювати додатковими порціями молока або борошна. Наливаємо в тісто олію і ще раз ретельно перемішуємо, розганяючи масло по тесту.

На добре розігріту сковороду наливаємо невелику кількість рослинного масла (або сковороду змащуємо олією з допомогою кулінарної пензлика). Виливаємо порцію тіста, одночасно обертаючи і повертаючи сковороду, щоб тісто тонким шаром рівномірно розподілити по сковороді. Кількість тіста залежить від діаметру сковороди (на сковороду діаметром 22 см йде трохи більше половини ополоника).

Випікаємо млинці на середньому (або трішки нижче середнього) вогні. Коли тісто зверху млинчика загусне, швидко і акуратно перевертаємо млинчик з допомогою лопатки (умільці це роблять, спритно підкидаючи млинець вгору). З іншого боку млинець пропікається значно швидше.

Загрузка...