Яєчня в хлібі з сиром і шинкою

Від чого залежить успішність нашого дня? Від промінчика сонця, що пробився крізь штори і лагідно разбудившего нас? Від вологого поцілунку трирічної дочки, яка прокинулася трохи раніше і пришлепала побажати мамі доброго ранку? Від чашки міцної кави і списку грандіозних планів, які треба обов'язково встигнути втілити в життя саме сьогодні? Напевно, від усього потроху.

Яєчня в хлібіА ще – від смачного сніданку, адже саме він дає нам сили і заряд енергії на цілий день. Напевно, саме тому я намагаюся приготувати з ранку щось цікаве, адже навіть банальну яєчню при бажанні можна перетворити в майже святкове блюдо. Як? Зараз розповім докладніше...

Інгредієнти:

На 1 порцію:

  • 2 скибочки чорного хліба-цеглинки;
  • 1 скибочка шинки;
  • 1 ч. л. вершкового масла;
  • 1 скибочку твердого сиру;
  • сіль, перець;
  • рослинна олія для смаження.

Для прикраси:

  • Листя салату;
  • зелень петрушки;
  • кетчуп або гірчиця.

Приготування:

Для цього рецепта краще всього підійде хліб у формі цеглинки. Я люблю чорний хліб з яєчнею, але якщо ви віддаєте перевагу білий, то візьміть його – головне, щоб всі інгредієнти вам подобалися, і тоді страва неодмінно вийде дуже смачним.

1 шматочок хліба залишаємо цілком, а в другому вирізаємо «віконечко» - досить більшу, адже в ньому буде розташовуватися яєчня.

Шинку нарізаємо смужками, досить широкими – трохи більше товщини хліба.

Ставимо сковороду на вогонь, наливаємо в неї рослинне масло. Кладемо скибочку хліба з «віконцем» на сковороду. Вкладаємо з боків віконця смужки шинки (якщо потрібно, коректуємо довжину смужок).

Обережно, щоб не пошкодити жовток, розбиваємо яйце в центр скибочки хліба. Частина білка при цьому може витекти з-під хліба на сковорідку, але зовсім трохи. В цьому немає нічого страшного, потім ви зможете акуратно відокремити витік білок, якщо він буде вам заважати.

Смажимо яєчню в хлібі до готовності, поки білок не стане білим і щільним. Якщо ви любите твердий жовток в яєчні, то накрийте сковороду кришкою. Якщо ж ви, як і я, вважаєте за краще рідкий жовток, то просто зменшіть вогонь до мінімального під сковородою і кришкою її не накривайте.

Поки смажиться яєчня, займемося цілим скибочкою хліба. Змащуємо його вершковим маслом, кладемо зверху скибочку сиру. Ідеально, якщо скибочку сиру буде таким же за розміром, як і хліб, або трохи більше.

На блюдо викладаємо листя салату, кладемо скибочку хліба з сиром, а на нього зверху викладаємо яєчню. Виходить отакий двох'ярусний бутерброд-яєчня.

Яєчня в хлібі фото

Залишилося лише посолити і поперчити страву за смаком і прикрасити її зеленню петрушки, кетчупом або гірчицею. Приємного апетиту і вдалого вам дня!

Яєчня в хлібі фото

Загрузка...