Яєчня яєчня на тості з шинкою і сиром

Я дуже люблю, коли до нас приходять гості, і завжди радію, що з'являється така можливість побачитися з родичами і друзями, почастувати їх чимось смачним, поділитися радощами, запитати ради та просто поспілкуватися в своє задоволення. Іноді подібні посиденьки сильно затягуються, і хтось із гостей може залишитися ночувати. В такому випадку у мене є можливість приємно здивувати всіх незвичайним, дуже красивим і смачним сніданком – святкової яєчнею.

яєчня-глазунья фото 12

Але не думайте, що це якийсь складний рецепт, робити цей сніданок дуже і дуже просто. Впевнена, ви всі знаєте, як готувати яєчню. Але ось подати її так, щоб це виглядало святково – зазвичай проблема. Але у мене є рішення – яєчня яєчня на тості з шинкою і сиром. Виходить дійсно дуже святково, ситно і смачно. І смачно, звичайно ж, як же без цього?

Склад:

На 1 порцію:

  • 2 скибочки хліба для тосту;
  • 1 ч. л. солодкої гірчиці;
  • шинка;
  • твердий сир;
  • салатний лист;
  • 1 яйце;
  • сіль, чорний перець;
  • зелень для прикраси.

Як готувати яєчню на тості:

Почнемо з самого простого – з тостів. Зазвичай я використовую тостер, щоб підрум'янити хліб, але можна зробити тости і на сковороді. Але в такому випадку не треба додавати на сковороду олію, нам треба лише підсушити хліб, щоб він був зовні покритий хрусткою золотистою скоринкою, а всередині залишався м'яким.

Змащуємо один тост гірчицею.

Нарізаємо шинку тонкими скибочками і викладаємо зверху на тост так, щоб шинка вляглася рівним шаром на хліб, не дуже виглядаючи по краях. Залежно від розмірів вашої шинки вам може знадобиться 1 2 скибочки.

За таким же принципом викладаємо зверху на тост з гірчицею і шинкою скибочки твердого сиру.

Тепер черга салатного листя.

І приступаємо до приготування яєчні. Технологія приготування яєчні глазуньи дуже проста – найголовніше, акуратно розбити яйце на сковороду, щоб не пошкодити жовток. Все інше – легше простого: зменшуємо вогонь під сковородою і чекаємо, поки білок схопиться.

Відразу після приготування яєчні глазуньи викладаємо її зверху на тост, на якому вже є, як ви пам'ятаєте, гірчиця, шинка, сир і салат. Солимо і перчимо за смаком яйце.

В принципі, наша яєчня яєчня на тості з шинкою і сиром готова. Для естетики я б радила ще збоку прикрити її другим тостом, але це справа смаку.

яєчня-глазунья фото 13

Приємного апетиту!

Поради та рекомендації:

Окремо хочу зупинитися на сковороді для яєчні глазуньи. Найголовніше, щоб вона була з таким покриттям, щоб яйце не пристало до неї. Зараз дуже багато всіляких видів хороших сковорідок – і тефлонові, і чавунних, керамічних, впевнена, у вас знайдеться та, на якій можна приготувати яєчню її так, щоб яйце не личить і не підгоріло.

Загрузка...