Яйця з червоною ікрою і огірком

Якщо вам трохи набридли звичні рецепти варених яєць з начинкою, то у мене для вас є приємний сюрприз. Знайомтеся: перепелині яйця, фаршировані червоною ікрою і огірком. Це блюдо - досить гідна конкуренція звичайним фаршированим курячим яйцям, які, безсумнівно, дуже смачні, але вже давно для нас не новинка.

Рекомендую приготувати: Фаршировані яйця: рецепти з фото прості і смачні

Перепелині яйця з ікрою червоною виглядають набагато ефектніше і цікавіше, а готуються просто і швидко. Ну, хіба що треба бути трохи обережніше і уважніше: адже мова йде про інгредієнти достатньо маленького розміру.

яйця з ікрою фото 5

Ну, не треба відразу лякатися, це зовсім не страшно, нескладно, а дуже навіть цікаво і забавно: що процес, що кінцевий результат. Ви можете використовувати цей рецепт як ідею – адже не обов'язково готувати яйця, фаршировані ікрою, є безліч інших начинок для фарширування яєць. Але відразу обмовлюся: якщо мова йде про святковий рецепті, то краще вам не знайти: саме червона ікра виглядає дуже презентабельно і урочисто, як і личить страви, приготовленому з нагоди якогось важливого заходу.

яйця з ікрою фото 11

Склад:

  • 5 перепелиних яєць;
  • 70-80 г червоної ікри;
  • майонез;
  • свіжий огірок;
  • зелень для прикраси.

Як приготувати яйця фаршировані червоною ікрою:

Перепелині яйця відварюємо круто. Цей процес ще швидше, ніж з варіантом з курячими яйцями: перепелині варяться в киплячій воді 5 хвилин, і вже після цього невеликого часу і білок, і жовток в них стає твердим. Остуджуємо яйця і акуратно чистимо, намагаємося не пошкодити поверхню білка. Розрізає яйця навпіл.

Зверху на плоску частину половинки яйця викладаємо трохи майонезу, бажано домашнього. Майонез в цьому випадку – лише невелике доповнення до основних інгредієнтів, він не грає істотної ролі, тому не перестарайтеся з ним.

Наступний крок – дуже важливий. За допомогою чайної ложки викладаємо ікру на половинки перепелиних яєць з майонезом. Ваше завдання – зробити це якомога акуратніше, щоб ікра не впала, не сповзла і не опинилася десь з краю.

І знову нас чекає ювелірна робота. Для початку озброїмося скибочкою свіжого огірка, розрізаної на частини, відповідні розмірам перепелиних яєць і зеленню (кріп, петрушка, базилік і т. д.). І дуже акуратно прикрашаємо огірком і зеленню кожну половинку яйця з ікрою.

Тепер наше завдання – перенести закуску на блюдо. Власне, на цьому все, що можна подавати на стіл.

яйця з ікрою фото 6

При бажанні ви можете зробити цю закуску закускою на шпажках. Але це зовсім не обов'язково, все залежить від того, на яке захід ви плануєте її приготувати. Якщо мова про звичному нам застілля, то шпажки можна й відкласти, якщо закуска призначена для фуршету, то шпажки будуть дуже доречні.

Загрузка...