Яйця, фаршировані грибами: рецепт з фото

За часів мого дитинства у нас завжди було багато гостей: батьки дуже любили, коли до них приходили друзі, і влаштовували з цього приводу обов'язково застілля – великі або маленькі, залежно від приводу зустрічі. Відповідно, і страви подавалися різні: складні або прості, на швидку руку. Але ось фаршировані яйця готували в будь-якому разі така закуска була доречна завжди.

яйця з печерицями фото 11І найчастіше в якості начинки виступали гриби – це, мені здається, класичний рецепт. Ті часи вже далеко в минулому, але тепер я, приймаючи гостей, неодмінно готую фаршировані яйця – звичайно ж, з грибами. Найчастіше я використовую печериці – купити їх тепер зовсім не проблема.

Рекомендую приготувати: Фаршировані яйця: рецепти з фото прості і смачні

Інгредієнти:

  • 3 яйця;
  • 5-6 середніх за розміром печериць;
  • ½ невеликої цибулини;
  • 3 ч. л. рослинного масла;
  • сіль, перець за смаком;
  • зелень для прикраси.

Приготування:

Цибулю чистимо і нарізаємо довільно – півкільцями, кубиками: форма нарізки зовсім неважлива, адже цибуля ми будемо потім все одно подрібнювати. Викладаємо цибулю на добре розігріту сковороду з рослинним маслом і підсмажити на невеликому вогні до тих пір, поки цибуля не стане прозорим і золотистим.

Гриби миємо і теж нарізаємо як завгодно (пластинами або кубиками). Адже і з них ми будемо робити пасту для начинки, тому не утруждайтесь якоїсь певної нарізкою.

Нарізані гриби додаємо до цибулі, перемішуємо. Злегка обсмажуємо все разом на середньому вогні, знову перемішуємо. Потім накриваємо сковороду кришкою, зменшуємо вогонь до мінімального і тушкуємо 5-7 хвилин. Печериці готуються дуже швидко, на відміну від лісових грибів, тому цього часу буде цілком достатньо.

Яйця відварюємо круто. Остуджуємо і чистимо. Розрізаємо навпіл.

Виймаємо жовток з білків. При цьому 1 жовток відкладаємо в сторону – він нам знадобиться трохи пізніше.

В чашу для блендера викладаємо гриби з цибулею і жовтки.

І перемішуємо ретельно блендером. Нам потрібно добитися повної однорідності пасти: якщо в начинці будуть попадатися шматочки, то це може зіпсувати смак фаршированих яєць. На цьому етапі додаємо сіль і перець, неодмінно пробуючи, чи достатньо спецій ви поклали.

Акуратно, з допомогою чайної ложки, викладаємо начинку в половинки білків.

Жовток, який ми відкладали, тремо на дрібній тертці і посипаємо їм половинки білків з начинкою. А потім прикрашаємо фаршировані яйця зеленню. Ось і все, тепер можна подавати нашу закуску на стіл. Приємного апетиту!

яйця з печерицями фото 8

яйця з печерицями фото 13

Загрузка...