Яйця, фаршировані корейської морквою і шинкою

Фаршировані яйця – одна з моїх самих улюблених закусок. І знаєте, чому? Та тому що, готуючи цю страву, можна експериментувати з начинкою така кількість разів, скільки вашій душі завгодно.

Додавайте одні інгредієнти, прибирайте інші, пробуйте нові незвичайні поєднання – і кожен раз у вас буде виходити зовсім інше блюдо, унікальне і цікаве. Власне, цей рецепт – як раз один з таких.

Яйця, фаршировані корейської морквою і шинкою

Шинка і моркву по-корейськи дуже підходять один до одного, тому я вирішила об'єднати їх і приготувати фаршировані яйця з такою начинкою. Результат мені дуже сподобався, тому охоче ділюся ним з вами. Впевнена, ви залишитеся задоволені!

Рекомендую приготувати: Фаршировані яйця: рецепти з фото прості і смачні

Яйця, фаршировані корейської морквою і шинкою

Інгредієнти:

На 1 порцію:

  • 2 яйця;
  • 100 г шинки;
  • 100 г моркви по-корейськи;
  • 1-2 ч. л. майонезу;
  • зелень для прикраси.

Приготування:

Яйця відварюємо круто. Остуджуємо і акуратно очищаємо яйця, намагаючись не пошкодити їх поверхня: якщо білок буде мати якісь дефекти, то наша закуска втратить деяку частину своєї привабливості.

Розрізаємо яйця вздовж на 2 частини. Власне, уздовж ви будете різати їх чи поперек – питання не таке вже й принципове, все залежить від вашого смаку. Мені більше подобається, коли білок утворює якийсь кораблик (тоді яйце ріжемо уздовж), але вам, можливо, захочеться бачити фаршировані яйця у вигляді башточки (тоді яйце ріжемо впоперек).

Шинку ріжемо невеликими кубиками. Намагайтеся вибирати м'ясо хорошої якості, щоб не зіпсувати смак закуски.

Морква по-корейськи теж ріжемо досить дрібно. Морква обов'язково спробуйте – вона не повинна бути занадто гострою, щоб не затьмарити смак шинки.

З'єднуємо шинку і моркву по-корейськи.

Додаємо майонез.

І як слід перемішуємо – це і буде начинка для наших фаршированих яєць.

З білків виймаємо жовтки.

І заповнюємо місце жовтків начинкою.

Жовток тремо на дрібній тертці.

І посипаємо тертим жовтком яйця з начинкою.

При бажанні прикрашаємо яйця, фаршировані шинкою і морквою по-корейськи - зеленню: кропом, петрушкою або базиліком – або невеликою кількістю майонезу.

Приємного апетиту!

Яйця, фаршировані корейської морквою і шинкою

Поради та рекомендації: Може, вам здасться моє зауваження марним, але все ж напишу: для цього рецепта, як і для інших фаршированих яєць, дуже важливо відварити яйця саме круто. Якщо жовток виявиться рідким, нехай навіть трохи, і його витягнути буде проблематично з білка і натерти на тертці не вийде.

Тому не поспішайте, а варіть яйця відведені 10-12 хвилин, щоб і білок, і жовток стали досить твердими.

Майонез і в цьому випадку, і для інших страв намагайтеся робити самі. Це зовсім недовго і досить просто, але смак у такого соусу вигідно відрізняється від магазинного, до того ж ви точно будете знати, з чого зроблений ваш домашній майонез.

Яйця, фаршировані корейської морквою і шинкою

Загрузка...