Яйця, фаршировані крабовими паличками, огірком і сиром

Є закуски, які ніколи не вийдуть з моди – їх готували, готують і готуватимуть у всі часи. Саме таким блюдом по праву можна назвати фаршировані яйця – вони дуже популярні, і багато господинь із задоволенням включає їх у своє меню з нагоди будь-якого свята: день народження, Новий рік, великодні свята...

яйця фаршировані фото 18

При цьому все ж таки залишається місце для творчості – адже начинка для фаршированих яєць може бути сама різна. Я теж часто експериментую, коли готую цю закуску: у мене вже є набір самих вдалих начинок. Одна з них – крабові палички, сир і огірок.

Рекомендую приготувати: Фаршировані яйця: рецепти з фото прості і смачні

яйця фаршировані фото 19

Інгредієнти:

На 2 порції:

  • 3 яйця;
  • 3-4 крабові палички;
  • 0,5 середнього за розміром огірка;
  • 30 г твердого сиру;
  • 2 ч. л. майонезу;
  • сіль, перець за смаком;
  • зелень для прикраси.

Приготування:

Яйця відварюємо протягом 10 хвилин у киплячій воді – тоді і білок, і жовток вийдуть твердими, що і треба для фарширування яєць.

Остуджуємо яйця до кімнатної температури, очищаємо. Не спішіть, дочекайтеся, поки яйця повністю охолонуть. Акуратно видаляємо шкаралупу – нам важливо, щоб білок залишився цілим, без яких-небудь пошкоджень.

Розрізаємо яйця вздовж на 2 частини.

Акуратно виймаємо жовток.

Залишаємо один-два жовтки, а решта нарізаємо дрібними кубиками.

яйця фаршировані фото 5

Решту жовтків не викидаємо, а натираємо на дрібну або середню терку.

Крабові палички нарізаємо дрібними кубиками.

Такими ж дрібними кубиками огірок ріжемо.

Твердий сир нарізаємо так само дрібно.

В окремій ємності змішуємо огірок, крабові палички, сир твердий і ту частину жовтків, яка дрібно порізана.

В цю компанію так і проситься майонез.

Добре перемішуємо начинку. Якщо ви любите гостре й солоне, то додайте в начинку сіль і перець, мені цілком вистачає смаку майонезу.

Як ви пам'ятаєте, жовтки ми вийняли, а у нас залишилися білки, які і будуть основою нашої закуски.

Викладаємо начинку в білки на місце жовтків таким чином, щоб вийшла невелика гірочка.

Як ви пам'ятаєте, у нас залишилися ще терті на тертці жовтки. Ось тепер прийшов і їх черга – посипаємо ними білки з начинкою.

Залишилося лише прикрасити фаршировані яйця зеленню - і можна подавати.

Приємного апетиту!

яйця фаршировані фото 22

Поради та рекомендації:

- Неодмінно спробуйте огірок перед нарізкою: іноді огірки гірчать, і тоді страва може виявитися безнадійно зіпсовано. Якщо ж ви виявили цю саму гіркоту раніше, ніж нарізали огірок, то все не так вже погано. Просто акуратно зріжте шкірку огірка – гірчить саме вона. І потім нарізайте вже без побоювань – вашій закуски нічого не загрожує.

Твердий сир вибирайте на свій смак. Мені найбільше подобається сир сортів «Голландський» і «Російський» - такий я зазвичай додаю в начинку фаршированих яєць. Але не хочу обмежувати вашу фантазію – беріть те, що більше подобається, але не забудьте, що він повинен поєднуватися з іншими інгредієнтами.

Якщо є можливість, приготуйте майонез самі – цей домашній соус набагато смачніше і корисніше магазинного.

яйця фаршировані фото 23

Загрузка...