Яйця, фаршировані паштетом з слабосоленої червоної риби

Пам'ятаєте, нещодавно я вам розповідала про те, як приготувати паштет з слабосоленої червоної риби? Тоді ж я говорила, що він підходить не тільки для бутербродів, але в якості начинки для інших страв. І сьогодні я хочу надати вам підтвердження своїм словам: яйця, фаршировані таким паштетом. Це дуже смачна закуска, красива і незвичайна. Її можна приготувати і на святковий стіл, і для домашніх – в якості легкого недільного сніданку, наприклад. Спробуйте, впевнена, вам вона теж сподобається!

яйця з паштетом з червоної риби фото 13

Склад:

На 2 порції:

  • 3 яйця;
  • 50 г паштету з слабосоленої червоної риби;
  • 2 ч. л. майонезу;
  • 2 ч. л. сметани жирністю 15-20 %;
  • зелень для прикраси.

Приготування:

Яйця для фарширування відварюємо круто, охолодити і очистити від шкаралупи. Не поспішайте, коли будете це робити, щоб необережно не пошкодити ніжну поверхню білка. На смакові якості закуски це ніяк не вплине, а от зовнішній вигляд фаршированих яєць може постраждати: з якими-небудь вмятинками і ямочками вони будуть вже не такими апетитними. Очищені яйця розрізаємо навпіл.

Виймаємо жовтки з білків, викладаємо їх у глибоку тарілку і розминаємо виделкою. (Не викиньте випадково білки, вони нам ще будуть потрібні!).

Рекомендую приготувати: Фаршировані яйця: рецепти з фото прості і смачні

Потім додаємо до жовтків паштет з слабосоленої червоної риби, майонез і сметану.

І перемішуємо всі інгредієнти до тих пір, поки не вийде однорідна маса. Я роблю це знову ж виделкою (якої розминала жовтки) – це зручніше, ніж ложкою. Процес цей досить простий, так що при бажанні ви цілком можете залучити до нього дітей (моя дочка, постійно крутящая поруч на кухні, з задоволенням мені допомогла в цьому і потім дуже пишалася своєю роботою). Не забудьте спробувати те, що у вас вийшло – адже це і є начинка для фаршированих яєць, так що її смак повинен вам подобатися.

Ну, а далі все ще простіше – половинки білків наповнюємо отриманою начинкою, формуючи при цьому невелику гірку. І в цьому вам теж діти будуть допомагати з задоволенням – адже це таке веселе заняття! Якщо в результаті від такої допомоги яйця будуть наповнені не дуже акуратно, ви завжди зможете це виправити самостійно.

Прикрашаємо яйця гілочкою кропу і петрушки, із задоволенням дивимося на те, що вийшло, і пригощаємо домашніх смачною і цікавою закускою.

яйця з паштетом з червоної риби фото 16

Приємного апетиту!

Поради та рекомендації:

Начинка для фарширування яєць повинна бути не занадто рідкою, тому не перестарайтеся з кількістю майонезу і сметани. Краще всього додати не всі їх кількість, перемішати з жовтками і паштетом, а потім вже визначитися, чи потрібна добавка.

Загрузка...